Осъдиха управител на фирма за внушителни данъчни престъпления

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:43 / 01.11.2018
1530
Управителят на търговското дружество "Синка“ ЕООД Ахмед Х., предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен, е осъден на три години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок. След продължили през вчерашния ден пледоарии, днес Шуменският окръжен съд произнесе присъдата, като призна подсъдимия за виновен по всички обвинения за данъчни престъпления в особено големи размери. Със съдебния акт е уважен  и гражданският иск, предявен от ТД на НАП, като подсъдимият е осъден да изплати обезщетение на държавата в размер на 2 милиона лева.

В качеството си на управител и представляващ едноличното търговско дружество Ахмед Х. избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 2,067 млн. лева. Данъчното престъпление е извършено в периода от юли 2008 до март 2010 г. Тогава подсъдимият развивал стопанска дейност, свързана с търговия със земеделска продукция.  След извършване на данъчното престъпление той прехвърлил фирмата си на непознато лице.

Делото срещу Ахмед Х. съдържа над седемдесет тома материали, множество съдебно-икономически експертизи, документация  и  разпити на свидетели. За разглеждане в съдебна фаза наказателното производство стартира през 2014 г. Тогава подсъдимият е бил оправдан от Шуменския окръжен съд. Недоволна от оправдателната присъда, Окръжната прокуратура в Шумен внася протест в Апелативния съд във Варна. Въззивната инстанция връща делото на  прокуратурата, която го внася в Шуменския окръжен съд повторно с обвинителен акт.

Присъдата на Ахмед Х. подлежи на жалба и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).