От днес "Български пощи" възобновяват всички плащания, проблем няма да има и с изплащането на пенсиите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:53 / 06.06.2022
774
От днес "Български пощи" възобновяват изплащането на неизплатените експресни вътрешни парични преводи, приети след 21 март 2022 г., както и изплащането на неизплатените обикновени вътрешни парични преводи. Това съобщават на официалната си страница от дружеството."Наличната техника е изправна. Всички каси работят изправно, без проблеми. Вече приемаме и работим, можем да изпращаме международни парични преводи, както и парични преводи за страната", увери пред БНР началникът на централната поща в Сливен Красимира Панайотова.

Панайотова декларира готовност за изплащане и на пенсиите.

"След срива в системите ни се получи натоварване и чакане пред пощенските станции. Въпреки всичко успяхме да изплатим пенсиите успешно, без напрежение."

В един от пощенските клонове в метрото в София ситуацията днес е нормална. Клонът предлага всички пощенски услуги, без изплащане на пенсии.

"Офисите в метростанции не извършват тази услуга, тъй като самият статут на обекта е такъв – не позволява струпване на хора", поясни Росица Петкова, дългогодишен служител на "Български пощи".

"Абсолютно всички услуги са възстановени", посочи Петкова.

Възстановяването е станало поетапно – първо са било активирано изпращането на пратки вътре в страната, а след това са били активирани и плащанията на битови сметки и местни данъци и такси. От миналия петък е възобновено и изплащането на международни парични преводи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).