От прокуратурата и полицията с подробности за ужасяващото двойно убийство във "Виница"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:11 / 10.12.2021
1196
Рано тази сутрин прокуратурата във Варна е била уведомена за извършването на тежко криминално деяние – убийство. Под ръководството на наблюдаващия прокурор са започнали нужните следствени действия, иззети са веществени доказателства от местопрестъплението, биологични следи и се води разследване по чл. 116, ал. 1, т. 4 от НК, което означава за убийство на повече от едно лице. Това заяви на брифинг прокурор Радослава Лазарова – говорител на Окръжна прокуратура – Варна, предаде репортер на Burgas24.bg.

Той посочи, че  жертвите са две – мъж и жена, а задържаният за тежкото престъпление е техен родственик и предстои в рамките на днешния ден да му бъде повдигнато обвинение по чл. 116.

"След като бъде повдигнато обвинение на задържания мъж, той ще бъде задържан за 72 часа и в неделя наблюдаващия прокурор ще внесе искане за задържането му под стража, когато ще се гледа и мярката за неотклонение в съда.

Доколкото ми е известно причините за извършеното тежко престъпление са битови, но все пак разследването е едва на няколко часа.

Назначени са необходимите експертизи, като към момента няма как да имаме заключение по тях“, коментира прокурор Лазаров.

От полицията в морския град разясниха, че сигнал за престъплението е бил подаден малко след полунощ на телефон 112, от лице, което е заявило, че на адрес в кв. "Виница“ е бил нападнат от съседите си и се е стигнало до фатален инцидент.

При пристигане на мястото на трагедията полицейски екипи, са посрещнати от мъжа подал сигнал. Той е заявил, че е убил съседите си с нож. Установени са два трупа на мъж и жена, а пристигналият екип на Бърза помощ само констатира смъртта им.

Веднага е бил уведомен окръжен прокурор, образувано е досъдебно производство по неотложност за убийство на повече от едно лице.

Убитите са на 49 и 51 години, брат и сестра и са роднини на извършителя. Към момента мъжът е задържан за срок от 24 часа.

По думи на задържания, роднините му са го нападнали, но това тепърва ще се изяснява, тъй като няма други свидетели на престъплението освен него и майка му.

Очаква се назначаване и на психическа експертиза на 54-годишния мъж, която да даде яснота дали той е разбирал действията, които е извършил.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (8):
12.04.2022 След месец в психиатрията, отмениха мярката за неотклонение на двойния убиец от "Виница"
21.12.2021 Задържане под стража и принудително настаняване в психиатрия за обвинения в убийството във Виница
14.12.2021 Вещо лице за убийството във "Виница": Любомир страда от параноидна шизофрения, не е осъзнавал какво върши!
14.12.2021 Вкарват убиеца от "Виница" в психиатрия за експертиза, съседи с подписка срещу домашния му арест
13.12.2021 Прокуратурата с незабавен протест срещу пускането на двойния убиец от "Виница" под домашен арест
12.12.2021 Задържания за двойното убийство във Варна се размина само с "домашен арест"
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).