От техническа неизправност до заспал шофьор - каква е причината за трагичния сблъсък край Лесово?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:37 / 09.10.2020
1509
Трима са загинали при катастрофата между Елхово и Лесово, а 16 са ранени и откарани в болнични заведения. Това каза на брифинг ст. инспектор Николай Крушарски от отдел "Пътна полиция", цитиран от Фокус. Крушарски добави, че сред загиналите е и водачът на микробуса.

"Недостатъчният контрол на водача на микробуса, който е и един от загиналите е довел до пътния инцидент“, отбеляза ст. инспектор Крушарски. По думите му към момента още текат процесуално-следствени действия. Той отбеляза, че в последните два дни има завишаване на пътните инциденти.

"Вчера са настъпили над 200 пътни инцидента, от които 130 тежки, 5 участници са загинали и над 37 са ранните“, допълни той. Крушарски отправи апел към шофьорите да карат внимателно. "Преминаваме в есенно-зимния период, където броят на ПТП става по-голям. Пътната обстановка и самите шосета и пътища стават мокри и влажни, образуват се заледявания и водачите трябва да бъдат внимателни по отношение на пътната обстановка в този период“, призова той.

Припомняме, че сигналът за катастрофата между ТИР и пътнически микробус, станала между Елхово и Лесово, бе подаден малко преди 6 ч.

Камионът с украинска регистрация бил спрял край пътя, когато в него се ударил бусът. В буса имало 18 пътници, които отивали на пазар в Одрин. 

При удара умират шофьорът на буса и двама от пътниците. Пострадалите са откарани в болница в Ямбол, където пристигна и здравният министър Костадин Ангелов. Той обясни, че жертвите са на 59, 53 и 70 г. Петима от ранените са освободени за домашно лечение. Ангелов обясни, че се създава организация за вдигане на санитарна авиация.

Версиите на разследващите са от техническа неизправност до заспал шофьор. Разчита се и на показанията на пътниците. Според първоначалните данни има измерен около 30 метра спирачен път. 

Шофьорът на тира не е пострадал и вероятно ще бъде задържан.

Виж коментарите (0)

Още по темата (15):
13.05.2022 ВКС се произнесе за молдовския тираджия, причинил касапницата край Лесово
29.11.2021 4 години затвор за молдовския тираджия, причинил касапницата край Лесово
22.02.2021 Отличие за прокурора, ръководил досъдебното производство за катастрофата край "Лесово"
19.01.2021 Няма прошка за тираджията, предизвикал мелето край Лесово!
18.01.2021 Молдовският тираджия, обвинен за мелето край Лесово, се изправя пред съда
20.10.2020 Оставиха на топло молдовския тираджия, обвинен за мелето край Лесово
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).