Отказваме по-малка квота за калкан

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:36 / 11.12.2014
815
България няма да подкрепи поисканото от Брюксел 15-процентно намаление на квотата за улов на калкан в Черно море, което означава годишно 36,72 тона при сегашна квота 43,2 тона. Това каза вчера министърът на земеделието Десислава Танева след заседанието на кабинета.

Страната ни е положила много финансови и административни усилия по отношение на контрола и достоверността на данните за този вид риболов, коментира още Танева.

По думите й основното предизвикателство за всички страни от ЕС е да има общи правила и равнопоставеност между държавите, които развиват риболовна дейност в Черно море. В случай че ограничения в квотите се налагат само на България и Румъния, ние поставяме нашия бранш в неравностойно положение спрямо останалите страни, които оперират в Черно море, допълни министърът.

Предложението предвижда България и Румъния да намалят за пореден път количествата си на улов от калкан, като от общо 86,4 тона ги сведат до 73,44 тона. Комисията предлага количеството да бъде разпределено поравно между двете страни.

Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).