Откраднаха регистрационните табели от украински автомобили

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
15:38 / 17.03.2022
720
Откраднаха регистрационните табели от автомобилите на украинските бежанци във Варна. Според инспектор Методи Христов от полицията в града от началото на годината има 7 сигнала за подобни кражби. В момента текат издирвателни мероприятия. Табелите се обявяват за издирване в България, както в Шенгенското пространство и Интерпол.

В града се носят различни слухове защо са откраднати регистрационните номера. Според някои украинските граждани не дължат такса за синя зона и затова възмутени граждани са им взели табелите. Това обаче не е истина, защото те дължат такса и не се ползват със специални преференции. Според други хора в социалните мрежи тези табели ще се използват, за да бъдат сложени върху автомобили, с които после ще се извършат престъпления.

Украински граждани се свързаха с екипа на БНТ и казаха, че вече са си поръчали нови табели, които трябва да пристигнат с куриерска фирма.

Областният управител Благомир Коцев заяви вчера, че се търси решение с паркирането на украинските автомобили, защото на различни места във Варна вече стават конфликти. Обмисля се създаването на буферни паркинги.

"Доста варненци се дразнят на факта, че из града циркулират украински коли и нарушават правилата за движение", каза Коцев.

Предвижда се един от буферните паркинги да се намира на варненското пристанище, където украинските коли ще спират свободно и няма да пречат на паркирането във Варна.

От днес, за да се улесни работата на бежанския център в Двореца на култура и спорта, в района спира да действа синята зона.

Виж коментарите (6)

Още по темата (4310):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).