Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откриха нов учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили в Црънча
Автор: Цвети Тончева 15:17 / 18.03.2021Коментари (0)1180
©
Учебно-тренировъчния комплекс на Специалните сили в "Црънча“ съвпада със  78-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските Специални сили, предаде репортер на Burgas24.bg. Комплексът е модернизиран и в него военнослужещите ще могат да провеждат пълноценно своята подготовка. Дейностите по проект са приключили за близо 330 дни и са на стойност близо 6 милиона лева. Те бяха отпуснати от Министерския съвет. 

"Специалните сили в Българската армия имат своята славна история. Те не са създадени на книга в мирно време, а по време на война. Учили от най-добрите по онова време, влезли в сражения, дали много жертви в името на защитата на българските национални интереси и териториалната цялост на тогавашното Царство България. Специалните сили винаги са били един род войска, към която се стремяха най-будните, най-силните, най-смелите и може би най-романтично настроените,  каза при откриването на центъра министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който пристигна специално за това в Црънча. Сред официално поканените бе и премиерът Бойко Борисов, но той не дойде.

Военният министър се похвали още, че преди 4 години е имало един незапочнат проект и няколко обещания от предишни мандати. Днес вече се открива един възобновен тренировъчен център, с нови сгради и с нови възможности за по-добра подготовка на личния състав. "Личен състав, който се обучава не за паради, а за да изпълни най-тежките, отговорни и рисковани мисии, тогава, когато се наложи“, подчерта министърът  на отбраната.

Радвам се, че увеличихме личния състав, направихме командване и успяхме да осигурим 98 бронирани машини, които ще бъдат на разположение на Специалните сили“, добави министър Каракачанов.

"Ускореното развитие на Специалните сили в Българската армия през последните години не е прищявка на държавното и военното ръководство. То е резултат от трезв анализ на динамиката на средата на сигурност, възможните кризисни ситуации и намирането на адекватен отговор“, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в своето приветствие към личния състав на Съвместното командване на специалните операции(СКСО).

Той подчерта, че с вложените инвестиции в развитие на инфраструктура и в осигуряването на ново въоръжение, техника и екипировка, държавното и политическото ръководство на Министерството на отбраната изпълнява своя ангажимент. "За нас остава отговорната задача да напълним със съдържание останалите елементи от отбранителната способност "адекватни Специални сили“, а именно – доктрини, командване и управление, организационна структура, подготовка, личен състав, оперативна съвместимост“, категоричен бе адмирал Ефтимов.

На церемонията бяха връчени награди на отличили се военнослужещи, а командването и целия личен състав на СКСО получиха благодарности за полаганите усилия и професионализъм в изпълнение на поставените задачи.

В словото си командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев подчерта славната история на Парашутната дружина. "И днес личен състав и формирования от Специалните сили работят, тренират, носят службата на три континента“, каза командирът на СКСО.

Гости на тържествата и на откриването на новия учебно-тренировъчен център "Црънча“ бяха още председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов, постоянният секретар по отбраната Антон Ластарджиев, висши военни, представители на местната власт и родолюбиви организации.

Всички те наблюдаваха и демонстрации на способности на военнослужещи от Специалните сили.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: