Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откровената изповед на президента Румен Радев
Автор: Екип Burgas24.bg 21:07 / 13.09.2017Коментари (0)1456
© Нова тв
"Семейството ми реагира с интерес и разбиране, когато стана ясно, че ще съм президент. Намират начин да се адаптират и продължават с ежедневните си дейности ", разкрива с усмивка Румен Радев пред Нова телевизия. "С жена ми Десислава обсъждаме проблеми от всякакъв характер. Аз уважавам мнението й и се вслушвам. Обогатяват се отношенията ни. На нейното мнение винаги мога да разчитам, но крайното решение винаги е мое", това разкри той за отношенията със съпругата си. 

Преди личните признания президентът направи и горещ коментар на отвличането на Адриан, "Наглите" и заплаха ли е Русия за България. "Суверенитет, законност, външна политика. Най-добре е когато всеки президент надгражда. Това е смисълът на президентската институция. Не мина без гнета на закони, които ощетяват българския интерес, сезиране за СЕТА и предизвикателства пред националната сигурност. Направихме първи стъпки в реабилитиране на отношенията с Русия и направихме решителни действия за запазване на суверенитета на България". 

С тези думи започна интервюто. Той смята, че един от най-големите успехи за изминалите около 235 дни, откакто е президент, е налагането на Кохезионната политика в Римската декларация. "Мисля, че престъпността в България винаги е нагла. Те са една метафора за начина по който живеем. Битовата престъпност е бич и не виждаме реални резултати, което тревожи хората. Коментарите трябва да се правят от специалисти и разследващи. 

Тези хора трябва да бъдат изправени пред съда. Надявам се и всички вярваме, че органите на реда са мобилизирани и ще се справят", заяви Радев. "От КСНС по национална сигурност очаквам не просто сближаване на позициите на управляващи и опозиция, но и ефективен метод за справяне с този проблем", обясни още президентът. Дойнов подчерта, че разсекретяването на стенограмите на КТБ е била крачка, чакана от много хора, но въпреки това не е дала яснота за ситуацията. Радев не се съгласи и обясни следното: 

"Първо, всички ние платихме цената за КТБ и затова трябва да знаем истината. Случаят трябва да се реши тук в България, а не в чужбина. Ние трябва да покажем, че можем да градим сами своето бъдеще. Затова призовах г-н Василев да се завърне в България и да даде своите показание тук. Аз ще подсигуря сигурността му. Аз съм на страната на закона. С желание за прозрачност, аз разсекретих докладите и стенограмите за КТБ. Обществените очаквания бяха разколебани между президента и съда. 

Тези стенограми трябваше да бъдат пуснати, за да докажа, че истината трябва да бъде търсена в съда. Призовавам Василев да изложи твърденията си пред българския съд". Днес бе внесен документ в парламента, където пише, че източник на национална заплаха за България е Русия. Вие поканихте президентът Путин. Остава ли тази визита и какво е отношението ви по въпроса, пита Дойнов. "Никъде не пише, че Русия заплашва България. 

Пише, че руските действия заплашват националната цел за единна, свободна и мирна Европа. Макрон и Орбан се срещат с Путин, Меркел поддържа непрекъснат диалог с Путин. Самата тя каза неотдавна, че не можем да говорим за сигурност, ако нямаме ясен диалог с Русия. Съвсем скоро бе заявено, че България и Гърция ще бъдат мост към отношенията", обясни той. 

"Време е да спрем да говорим за Русия и да започнем да говорим с Русия. Трябва да отстояваме интересите си. Пряката доставка на руски газ е една от тях, например", допълни категорично Радев и допълни: "Трябва да търсим място, така че България да не бъде заобикаляна, както досега". "Политиката на ръководството на НАТО има две страни - едната е повишаване на комуникативния диалог с Русия", заключи Радев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: