Отличиха полицаи за високи професионални резултати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:22 / 23.12.2017
1823
На тържествена церемония "Полицай на годината" вчера бяха отличени полицаи и колективи, постигнали високи професионални резултати. Те бяха сърдечно поздравени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев

Вие спечелихте едно състезание, но не помежду си, а между вас и престъпността. Тези награди са оценка за труда и на вашите колеги, с които работите заедно, както и за търпението и проявеното разбиране от семействата ви, с тези думи вътрешният министър поздрави наградените служители. 

В словото си той обърна внимание и на резултатите, изведени от статистиката - от регистрирани 92 000 престъпления, 43 000 са разкрити. В мониторинговия доклад МВР се сочи за пример по отношение на борбата с корупцията. Фронтекс, както и партньорите ни, също изтъкват решаващата роля на МВР в опазването на границата. Това са добри знаци, но най-важният от тях, е че хората ни приемат все по-добре, обобщи министър Радев. Той увери, че политическото и професионалното ръководство на министерството ще продължат да полагат усилия за подобряване на условията на труд и заплащането на служителите.
За 24-та поредна година бяха връчени наградите "Полицай на годината". Церемонията се състоя в зала 8 на НДК, а инициатори бяха МВР и фондация "Доверие и закрила".

По традиция бяха връчени четири индивидуални, четири колективни и две поощрителни награди. За поредна година бе присъдена и специална награда за граждански принос към работата на полицията. По идея на директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски бе отличен и председателят на фондация "Доверие и закрила" Христо Друмев, благодарение на когото почти четвърт век се провежда церемонията "Полицай на годината".

Колективна награда получи сектор "Специализирани полицейски сили" - Пловдив. Индивидуална награда получи Тодор Гарджев от Криминална полиция.

Всички наградени получиха специална грамота и предметна награда, осигурени от фондация "Доверие и закрила", а носителите на приза "Полицай на годината 2017 г." индивидуално и колективно - купа.

За първи път тази година по време на церемонията се проведе и търг на детски рисунки, дело на възпитаници на инициативата Детско полицейско управление в цялата страна, с който бяха събрани близо 4000 лева. Парите ще бъдат предоставени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, а инициативата бе на символичния домакин на церемонията главен комисар Христо Терзийски, директор на Главната дирекция "Национална полиция".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).