Отлично! Български ученици грабнаха медали на световни бизнес състезания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:44 / 17.04.2017
884
Български ученици спечелиха златен медал на световното бизнес състезание за решаване на казус на Харвардския университет "Глобал бизнес чалъндж".

В конкуренция с 400 участници от 10 държави, разпределени в 60 отбора, четиримата финалисти от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ) в София се представиха отлично в трите кръга на състезателния ден и завоюваха златото, съобщават от Министерството на образованието и науката (МОН).

Още едно златно и две сребърни отличия са получили възпитаници на НТБГ от младежката бизнес среща на върха от календара на световната мрежа на тренировъчните фирми "Пен Интернешънъл", провела се в Ню Йорк.

Там училището участва с две тренировъчни фирми. В трите дни на международното изложение българските участници сключиха стотици сделки за милиони долари в условията на силна конкуренция. Тяхното достойно представяне беше заслужено възнаградено със злато за най-добър търговец и сребро за най-добър уебсайт и за най-добър щанд на международния панаир, отбелязват от МОН.

Четирите представителни български отбора на гимназията са се класирали и за финалите на две нови състезания от съпътстващата програма на младежката среща - "Управление на човешките ресурси" и "Маркетинг стратегии", за което са отличени с грамоти.

Със сега спечелените отличия наградите, завоювани от училището НТБГ на международни състезания, стават 154, се посочва в съобщението на МОН.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).