Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отмъщение от недоволен любовник е основната версия за мистериозното убийство на бизнесмена Владислав Дочев
Автор: Екип Burgas24.bg 14:07 / 29.09.2019Коментари (0)2425
©
Ревнив гей, решил да мъсти заради изневяра, е най-вероятният убиец на строителния предприемач Владислав Дочев, разкриха криминалисти. Шест години след ужасяващата касапница в столичния квартал "Изгрев" извършителят остава неразкрит. Междувременно разследващите оневиняват съпругата на Дочев и нейния любовник. Не са събрани и доказателства по версията за отмъщение от завлечени бизнес партньори на предприемача.

"Детайлите ясно подсказват, че става дума за престъпление от страст. Хора, които имат да вземат пари, не действат така брутално. За съжаление, колегите така и не откриха сигурни доказателства, които да уличат човека, когото подозират като извършител", обясни запознат с разследването.

Така след месеци безплоден труд криминалистите пращат случая "Дочев" в папката "студени досиета" с надеждата някой ден убиецът да се издаде сам, съобщава "България Днес".

Ужасяващата касапница се разиграва на 2 юни 2013 г. Малко след 19 часа на тел. 112 изпаднала в истерия жена съобщава, че мъжът й лежи по гръб на пода в една от спалните в семейното жилище на ул. "Никола Мирчев" в столичния кв. "Изгрев". Прострелян и намушкан многократно, от главата му стърчи нож. Всичко е в кръв.

Пристигналите на място ченгета моментално блокират района, а съдебни лекари започват оглед на трупа. Жертвата е 45-годишният бизнесмен Владислав Дочев. Приживе той се занимава със строителство, а богатството му е оценявано на милиони евро.

Детайлите около смъртта на Дочев са изключително зловещи. Според криминалисти той и убиецът му са се познавали отпреди това. Срещата им е малко след полунощ. Между двамата избухва скандал. Следват пет изстрела с пистолет. Един от тях пронизва Дочев в сърцето и той издъхва моментално. Смъртта му очевидно не е достатъчна за килъра. Убиецът вади руски военен нож и започва да ръга в гърдите, шията и лицето своя познат. Като своеобразен завършек на касапницата полуделият убиец забива ножа си в черепа на бизнесмена. Острието е намерено да стърчи в лявата му скула, на 3 см от носа. Според съдебните медици ударите с нож са нанесени, след като Дочев вече е мъртъв. Целта им е не да го убият, а демонстрират гнева на касапина. Действия, които издават емоционален гняв и страст, а не хладнокръвен убиец.

При обиска в жилището ченгетата откриват белезници с розови пухчета и други подобни сексаксесоари. Това им дава основание да заподозрат гей сюжет наред с обичайните неуредени финансови взаимоотношения и конфликт с конкуренти. Подозренията се засилват и от разпити на близките на загиналия. Оказва се, че той и съпругата му спят от години в отделни стаи. Съседи от своя страна споделят, че са засичали убития с непознати млади момчета.

При разпита съпругата на Дочев – Гергана, разказва, че връзката им е идеална. Двамата се чувстват изключително влюбени, макар и да спели в различни стаи. Общата им страст са пътешествията из екзотични дестинации. Тя отхвърля възможността Владислав да е имал странична връзка.

Затова ченгетата първоначално проверяват версиите, свързани с бизнеса на убития. Опитите да открият конфликт с партньори или конкуренти удрят на камък. Няма и данни Дочев да е дължал големи суми пари.

Проверено е обстойно и алибито на съпругата му. Пред полицаите разказва, че в деня на убийството станала около 7 ч. За да не събуди съпруга си, излязла да пие кафе на близка бензиностанция. Целият й ден е зает с различни ангажименти. Прибира се в късния след обед и заварва входната врата отключена, а вратата на спалнята - полуотворена. В стаята било полутъмно, защото щорите били спуснати. Тогава светнала лампата и видяла мъртвия мъж.

Опитите на криминалистите да докажат нейно участие в убийството удрят на камък.

Покрай разпитите на роднини и близки на убития бизнесмен изскача и нова следа. Оказва се, че отношенията на Дочев и съпругата му съвсем не са безоблачни. Самата тя признава, че двамата се разделят през 2010 г. за кратко след като съпругът и я обвинява в изневяра, но после изяснили проблема. Разследващите разбират, че през 2010 г. Владислав наема частен детектив, препоръчан от приятеля му - бизнесмена Георги Георгиев - Жоро Френски, който да следи Гергана дали има любовник. Детективът му показва уличаващи снимки.

Разследването показва, че Гергана и приятелят й продължават връзката си и след като жената се връща при съпруга си. Двамата ежедневно си комуникират със специално купени симкарти на чужди имена.

След продължило месеци разследване е установена и самоличността на приятеля й Антонио Беловски Прокуратурата иска разрешение за претърсване на жилището му. Беловски е млад мъж, който говори 5 езика - английски, немски, испански, руски и арабски. Обича да пътува по екзотични дестинации. Известно време живее в Барселона, пътувал е и до Бразилия. Разследващите научават, че Антонио е ходил да стреля на стрелбища през май, но под друго име - Антон Христов.

Следва опит за арест на Антонио. Оказва се, че ден след убийството на бизнесмена той е напуснал страната. Беловски е обявен за международно издирване. През септември от Интерпол засичат следите му и информират нашите власти, че е кацнал в Хърватия. Там Антонио Беловски мистериозно изчезва до 3 юли 2014 г., когато е получена информация, че вече е в София и полицаи от сектор "Издирване" на СДВР го задържат. Същия ден е арестувана и Гергана, която остава зад решетките 24 часа. Беловски е обвинен в убийство и е задържан за 72 ч. След изтичане на срока прокуратурата го пуска, без да иска арест или повдига обвинение. Година по-късно разследването е прекратено заради липса на заподозрян.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: