Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отнеха за 2 години лекарските права на д-р Байчева, причинила смъртта на бебе
Автор: Екип Burgas24.bg 17:09 / 29.09.2016Коментари (3)1014
© 24 часа
Две години с три години изпитателен срок е присъдата д-р Нина Байчева, която бе обвинена, че е причинила смъртта на бебе в болницата в Тетевен. 

Окръжният съд в Ловеч й наложи още едно наказание като за две години я лиши от правото да упражнява лекарска професия. 

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Велико Търново. Обвинението срещу лекарката бе за това, че на 22 април 2015 г., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - упражняване на медицинска професия, при водене на раждане като дежурен лекар, въвела вътрешно и форсирала лекарствения продукт "Окситоцин" с голяма концентрация. Не проследила състоянието на родилката Наташа Габровска и не диагностицирала нейното АГ състояние: "тесен таз и съмнение за пелви-фетална диспропорция", като по непредпазливост причинила смъртта на новороденото дете. 

Искане на защитата за повторна съдебно медицинска експертиза бе отхвърлено от съда. Това пък доведе до ново искане за отвод на председателя на съдебния състав заради предубеденост и тенденциозно отношение, което пречело правото на защитата да бъде реализирано. Това искане също не бе прието. В пледоарията си прокурор Поля Миткова подчерта, че изключително рядко се случва три експертизи да излязат с едно и също заключение, както е в случая с д-р Байчева, и настоя за осъдителна присъда от 2 години с 3-годишен изпитателен срок и лишаване от лекарски права за същия период. 

Час и половина трая пледоарията на защитата. Досадно дългата тирада на адвокатката завърши с упрек към медиите, че оформяли негативно отношение към доверителката й. Самата лекарка пък трябваше да бъде увещавана да каже последната си дума пред съда. "Не се чувствам виновна", заяви накрая д-р Байчева. Извън съдебната зала тя отказа всякакъв коментар. А потърпевшата родилка Наташа Габровска, според която присъдата е нелепа, бе твърде разстроена, за да говори.


Източник: 24 часа








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.09.2016 г.
0
 
 
жалко че заради здрвната ни сиситема и лошите условия на труд невинни и опитни лекари като д-р Нина Баичева биват судени за деиствията си.Всеки мойе да пише негативни коментари но как би поступил в тази ситуация без анестезиолог да правиш секцио.
Сподели какво ново....
на 29.09.2016 г.
+1
 
 
най малко 5 години в сливен а лекарските права до живот
0
 
 
Щом не се чувства виновна, значи си е останала с убеждение за правилни действия тогава. Резултатът е смърт. Извод: Трябва да бъде лишена от правото да е лекар до живот! А сега като минат 2 години, пак ще действа уж правилно, но смъртният резултат ще е факт отново. Опасно за нашето общество.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: