Отново рокада по върховете: Българската банка за развитие с нов началник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
23:07 / 09.06.2022
895
"Българска банка за развитие" АД има нов председател на Управителния съвет и изпълнителен директор, съобщиха от кредитната институция.

Марияна Петкова е с над 28-годишен международен опит в банковата система. От 2006 до 2021 г. тя е начело на "Прокредит Банк", като е била изпълнителен директор и член на Управителния съвет в банката в България и заместник главен изпълнителен директор и главен изпълнителен директор на "Прокредит банк" в Румъния. Високо оценени са мениджърските й умения за оптимизиране на банковите разходи и изграждането на стабилна и качествена клиентска база в сегмента "Малки и средни предприятия“.

Досегашните изпълнителни директори на Българската банка за развитие - Владимир Георгиев и Живко Тодоров, ще поемат нови професионални предизвикателства извън банката.

За Владимир Георгиев стана ясно, че става прокурист на УМБАЛ "Александровска". Той ще се включи в управлението на болницата съвместно с изпълнителния й директор д-р Атанас Атанасов. Причината са натрупаните просрочени задължения в размер на 38 млн. лева към май 2022 г., съобщиха от Александровска болница.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).