Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Отново рокади! Сменят ръководствата на ДКК, "ВМЗ Сопот" и "Кинтекс"!
Автор: Екип Burgas24.bg 14:23 / 18.08.2022Коментари (1)386
© Novini.bg
Държавната консолидационна компания смени ръководствата на "ВМЗ Сопот" и "Кинтекс" като обяви действията си за "спешни мерки за оздравяване на дъщерните дружества".  

В ръководството на "ВМЗ Сопот" се връща бившият изпълнителен директор на оръжейницата Иван Стоенчев, сменен от Корнелия Нинова този юни. "Основен мотив е влизането в управлението на завода на човек, който познава в детайли дейността, има необходимия опит и може да върне високите нива на производство в най-кратки срокове. Стоенчев пое ръководството на "ВМЗ" в началото на 2022 г. и въпреки освобождаването му през юни бе постигната печалба от 48 млн. лв. за полугодието", посочват от ДКК.

Освен Стоенчев, в ръководството за нови членове са подадени за вписване Ивайло Кънев, Николай Николов, Тома Цилев и Иван Ангелов. Досега  Съветът на директоритена оръжейницата е била от трима души, a законът изисква да са минимум пет, обясниха от ДКК. 

Компанията мотивира решението си с успокояване на недоволството в синдикатите, според които производителността намалява и се изостава в изпълнението на договорите на оръжейния завод. "Има множеството сигнали и изразени притеснения за начина, по който дружеството се управлява. По разпореждане на министър Никола Стоянов публичните предприятия в системата на Министерството на икономиката и индустрията е следвало да спрат разплащания, от които не зависи пряко дейността им, до запознаване с реалното им състояние. Въпреки това, със съмнително съкратени срокове, "ВМЗ" е направило за седмица преводи за над 3 млн. лв. за строителни дейности", казват от ДКК.

Те имат и сигнали за умишлено раздуване на административния щат, преназначаване на хора на ръководни длъжности с цел избягване на задължителния по закон изпитателен срок и залагане на клаузи за огромни обезщетения при освобождаване от длъжност, в разрез с интересите на дружеството. 

В "Кинтекс" за ръководния орган на дружеството е подаден Милен Николов, който е одитор, заемал различни позиции в Сметната палата. Смяната в предприятието е заради безпокойство от влизането на разследващи органи в държавния оръжеен търговец. "Данните показват, че непосредствено преди това са платени приблизително 800 хил. лв. към офшорно дружество. Всички факти и обстоятелства предстои да бъдат уточнени, но за да се направи обективен анализ на състоянието му, е взето решение да се включат нови експерти в ръководството".

Единственият член на Съвета на директорите, който е гласувал против изплащането на големите суми към офшорната компания, остава в ръководството на "Кинтекс". Това е Пламен Пешев, който е дългогодишен служител на дружеството с над 30-годишпен стаж. За нови членове са предложени Борис Янчев, Милен Николов, Станислава Георгиева и Николай Станчев, пише още в съобщението. 

Продължава анализа на състоянието и на другите дъщерни дружества на ДКК. Приоритетно се взимат мерки за оздравяване на предприятията от военно промишления комплекс, в които работят хиляди хора и са структуроопределящи за икономиката ни.  

Спира се процесът по смяна на изпълнителния директор на Научно-изследователския технологичен институт Казанлък. В последния ден от управлението на предходния министър на икономиката и индустрията бе стартирана процедура за уволнение на ръководителя, който е с 30-годишен опит в сектора. Той ръководи НИТИ Казанлък повече от десетилетие, предприятието е на печалба и се инвестират средства за квалификация на персонала. Затова начело на НИТИ Казанлък остава досегашният изпълнителен директор инж. Делян Начев.

Промени има и в ДКК. От днес за изпълнителен директор на компанията е избран адв. Венцислав Димитров. Заемащата до този момент длъжността Смиляна Нитова продължава да бъде част от Съвета на директорите.



Още по темата: общо новини по темата: 845
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.08.2022 г.
0
 
 
МНОГО СЕ КРАДЕ И ЗАТОВА ПОСТОЯНО РОКАДИ В РЪКОВОДСТВОТО ДКК ВМЗ КИНТЕКС НИНОВА СИ ОПЛЕТЕ КОШНИЦАТА КОМУНИСТИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ГЛАСУВА ДОВЕРИЕ ТЕ СЪСИПВАТ ДЪРЖАВНОСТТА КРАДЛИВО ПЛЕМЕ СА НИНОВА И ГУЦАНОВ.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: