Отстреляха страховита вълчица убиец секунди преди да нападне

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:09 / 23.07.2023
632
40-килограмова вълчица убиец бе отстреляна край Велико Търново. Хищникът е поразен от куршума на ловеца Иван Борисов секунди преди да извърши поредното си фатално нападение.

"Рано сутринта Иван Борисов тръгнал с бележка за хищници, придружен от Даниел Дойнов, специалист по лова в сдружението. За късмет, малко след село Големани се появила глутница от шест вълка. Те дебнели сърна със сърне и вече ги заграждали. Иван Борисов стрелял и уцелил вълчицата. Другите хищници успели да избягат", разказват на официалния сайт на НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Сцената се разиграва в държавния дивечовъден участък "Бутора", който повече от десет години се стопанисва от сдружение "Ловно-рибарско дружество "Сокол 1884" във Велико Търново. Местни авджии са притеснени, че вълчите нападения в региона могат да нанесат сериозни поражения върху популацията на дивеча.

Предполага се, че убитата вълчица е виновна за доста нападения в региона, част от които върху домашни животни. През последните месеци местни се оплакват, че вълци нападат стадата им, като често говорят, че глутницата е предвождана от вълчица. Най-вероятно кръвожадното животно е повалено и местните фермери ще могат да си отдъхнат.

Самият Иван Борисов, убил страховитата вълчица, е ловец от Пловдив, но често ходи на лов във Великотърновско. Вече има пет отстреляни вълка, но за първи път в Балкана. Намеренията му са да препарира 5-годишната вълчица за спомен от един успешен лов, посочват още от НЛРС - Съюз на ловците и риболовците в България, пише "България Днес".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Откриха тяло на мъж край Казанлък
Катастрофа на АМ "Тракия", на място има линейка
Коли с екокатегория под Евро 4 няма да се внасят в България?
Брутално задръстване на Маказа
Сиромахов за най-страшните женски реплики по време на мач
Райските кътчета в Родопите с водопадите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).