Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Палав архимандрит сваля самотни жени в нета, източва парите им
Автор: Екип Burgas24.bg 08:57 / 18.08.2015Коментари (1)939
©
Лачко Лачев в цивилния живот
Небезизвестният архимандрит Лонгин от Варна влезе в съдебна сага, след като се оплака от трудова дискриминация. Той обжалва в Пловдив, където вече живее, решение на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), което не е в негова полза. 

В началото на тази година отецът сезирал комисията, че е жертва на дискриминация по признак лично положение в сферата на трудовите отношения от страна на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Причината е в спряната му заплата от юни 2012 г. насам.

Проблемите на архимандрит Лонгин, чието светско име е Лачко Лачев, започнали още преди години, когато митрополит бил покойният дядо Кирил. След серия от жалби от измамени от Лонгин жени, през юни 2012г. владиката разпоредил заплатите на отеца да бъдат спрени и срещу него да започне църковно-наказателно преследване. 

Междувременно архимандритът получил 2 г. условно от варненския съд заради жена, на която обещал да се ожени, но само я използвал заради парите й. Той търсел самотни дами с финансови възможности във форуми за запознанства, като им се представял с името Лъчезар, а не Лачко.

Докато свалял самотни богати жени в интернет, той служел във варненски църкви. Когато връзката се задълбочавала обаче, започвал да ги лъже, че баща му е починал и се нуждае от пари за погребението или че трябва да си плати ипотеката. 

Вземал сумите уж като заеми, които после не връщал. Заради многото сигнали срещу него дядо Кирил инициира църковно-наказателно преследване и му спира заплатата.

Именно срещу това Лачков се жали и във Варненския районен съд с искане за обезщетение в размера не неизплатените му възнаграждения, както и в КЗД. От антидискриминационния орган обаче прекратили преписката с мотива, че Лонгин доброволно е приел да служи на църквата и държавата не бива да се меси в религиозните дела.

На първа инстанция Пловдивският административен съд потвърждава решението на КЗД. Определението обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.


Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Църковното му име трябва да се промени на Логин (Log in) :)))
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: