Палав архимандрит сваля самотни жени в нета, източва парите им

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:57 / 18.08.2015
945
Небезизвестният архимандрит Лонгин от Варна влезе в съдебна сага, след като се оплака от трудова дискриминация. Той обжалва в Пловдив, където вече живее, решение на Комисията за защита от дискриминация (КЗД), което не е в негова полза. 

В началото на тази година отецът сезирал комисията, че е жертва на дискриминация по признак лично положение в сферата на трудовите отношения от страна на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Причината е в спряната му заплата от юни 2012 г. насам.

Проблемите на архимандрит Лонгин, чието светско име е Лачко Лачев, започнали още преди години, когато митрополит бил покойният дядо Кирил. След серия от жалби от измамени от Лонгин жени, през юни 2012г. владиката разпоредил заплатите на отеца да бъдат спрени и срещу него да започне църковно-наказателно преследване. 

Междувременно архимандритът получил 2 г. условно от варненския съд заради жена, на която обещал да се ожени, но само я използвал заради парите й. Той търсел самотни дами с финансови възможности във форуми за запознанства, като им се представял с името Лъчезар, а не Лачко.

Докато свалял самотни богати жени в интернет, той служел във варненски църкви. Когато връзката се задълбочавала обаче, започвал да ги лъже, че баща му е починал и се нуждае от пари за погребението или че трябва да си плати ипотеката. 

Вземал сумите уж като заеми, които после не връщал. Заради многото сигнали срещу него дядо Кирил инициира църковно-наказателно преследване и му спира заплатата.

Именно срещу това Лачков се жали и във Варненския районен съд с искане за обезщетение в размера не неизплатените му възнаграждения, както и в КЗД. От антидискриминационния орган обаче прекратили преписката с мотива, че Лонгин доброволно е приел да служи на църквата и държавата не бива да се меси в религиозните дела.

На първа инстанция Пловдивският административен съд потвърждава решението на КЗД. Определението обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Каква заплата получава един евродепутат?
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).