Панайотов: Черната кутия на Миг-29 ще бъде изпратена в Русия най-рано след три-четири седмици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
10:53 / 25.07.2021
1910
Черната кутия на падналия на 9 юни в морето край Шабла изтребител МиГ-29 ще бъде изпратена за разчитане на данните в Русия най-рано след три-четири седмици. Това заяви във Велико Търново в събота вечерта военният министър Георги Панайотов, цитиран от БНР.  При инцидента загина пилотът подполковник Валентин Терзиев.

Относно причините за забавянето военният министър заяви: "РСК МиГ в момента извършва проверка на хората, които изпращаме. А също така там, до колкото съм запознат, се обособява специален район, тъй като специалната лаборатория е със степен на секретност, което изисква те да си вземат техните национални мерки. Затова нещата се бавят. От три до четири седмици тогава ще изпратим делегация заедно с черната кутия“. 

Панайотов бе вчера във Велико Търново, за да приветства випускниците на Националния военен университет "Васил Левски“, присъства на тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първото им офицерско звание. В тържествения ритуал участваха още също президентът Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и началникът на НВУ бригаден генерал Иван Маламов.

"Най-успешните, най-силните държави в света инвестират в образование. А военното образование и подготовка, професионалното  самочувствие на военнослужещите влияят пряко върху отбранителните способности на България, върху националната сигурност на нашата Родина. И днес, в тези трудни времена, повече от всякога  имаме нужда от високообразовани, интелигенти, ефективни офицери и сержанти. Именно такива военнослужещи ще извисяват имиджа на Българската армия, ще печелят признателността на българските граждани и ще се радват на по-голямо доверие и подкрепа от тях", заявил той пред випускниците, съобщават от МО.

Панайотов припомни думите на Раковски "С пламен меч да вървим по бойното поле под победоносния български лев“ и пожела на младите офицери винаги да носят неговия плам. "Призовавам ви да бъдете истински български воини – такива, които се справят с трудности и предизвикателства. Да не спирате да израствате в Българската армия и българското общество“.

Виж коментарите (6)

Още по темата (100):
09.11.2022 Вдовицата на пилота Терзиев: Да разследват трима генерали от ВВС!
08.11.2022 Немарливо изпълнение на дейността от страна на командващия обучението е довело до катастрофата на изтребителя
08.06.2022 Съпругата на майор Терзиев: Склонна съм да вярвам, че по погрешка е свален
08.06.2022 Откриха паметна плоча на загиналия пилот от Графа Валентин Терзиев
04.06.2022 Откриват паметник на пилота от Графа, загинал край Шабла
05.11.2021 Парите за извънреден труд на майор Терзиев ще бъдат изплатени
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).