Панев: Унизително е, че всички българи ще плащат парното на софиянци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:00 / 15.12.2021
1000
"Съжалявам за снимката с Делян Пеевски. Очевидно беше несполучлив опит за шега. Идеята й беше, че Пеевски е сред нас в парламента и това наистина е проблем. Той е символ на завладяната държава", заяви в ефира на "Здравей, България" по Нова тв депутатът от "Демократична България" Владислав Панев. Той подаде остава като зам.-председател на ПГ на коалицията именно заради селфито. Панев посочи, че е искал да покаже проблема, в лицето на депутата от ДПС

"Аз съм свикнал да не замитам проблемите под килима. Ядосах голяма част от последователите си, за което съжалявам – неподходящо чувство за хумор, може би. Но за мен проблемите трябва да са видими, защото така се решават – когато са пред нас, когато си спомняме, че Пеевски в парламента е проблем", добави депутатът от ДБ.

Панев коментира и искането на КЕВР за увеличаването на цената на тока. Той е на мнение, че това е "атака по устав срещу новото правителство".

"КЕВР наистина следва буквата на закона, която предвижда от 1 януари да има възможност за корекция на цените, ако пазарните условия са доста променени спрямо приетите цени на 1 юли. В същото време това предложение идва в деня, в който Кирил Петков се закле и обясни, че един от първите ангажименти на новото правителство ще бъде да не се повишават цените", заяви Панев и добави, че според него това е направено умишлено, тъй като голяма част от членовете на Комисията са избрани от предишното управление.

Депутатът е на мнение, че предложението за увеличение на цените не е пазарен подход, а по-скоро било направено, за да се създаде дискомфорт на новото управление.

"Какво се получава в този момент? Всички българи ще плащат парното на софиянци, което никак не е честно. Унизително е за мен дори. Това се дължи на десетилетия безотговорно и корумпирано  управление на "Топлофикация. Парното ще скочи с 30%, а цената на тока, който топлофикация продава на НЕК, се повишава на 635 лв. на мегаватчас. Това е 50% дори над сегашните пазарни цени на електроенергията", смята Панев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (375):
28.10.2022 Нашенци луднаха, разграбиха магазините за електроуреди
14.07.2022 Може да останем и без парно тази зима
01.07.2022 Стартира приемът на документи за отпускането на помощи за отопление
20.04.2022 В столицата отново заваля сняг
20.04.2022 Това видео не е правено на 20-ти януари!
20.04.2022 Великден и пролет ли? По-добре вижте какво се случва в планините
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).