Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Парите от заменките на БСП и ДПС достатъчни да платим външния дълг
Автор: Екип Burgas24.bg 10:27 / 22.04.2010Коментари (7)735
© Impact Press Group
Земите, продадени на ниски цени, станали популярни като заменки, бяха продадени на реални цени, парите биха стигнали да си платим външния дълг. Това бе категоричното мнение на Мирослав Найденов в отговор на въпрос по Нова ТВ докъде е стигнала проверката около заменките.

Те са общо около 5000 на брой, като основно са по Черноморието и около планинските курорти. Аграрният министър определи тези злоупотреби като най-големия грабеж на прехода. Толкова много са откраднали, че ако бяха ги продали на реална цена, можехме да платим външния дълг, повтори още един път той.

На въпрос кога са се извършали най-големите злоупотреби със земи, Мирослав Найденов отговори, че подобни нарушения са били факт години назад, но най-много са били извършвани при управлението на тройната коалиция.

По думите му двете централи - на БСП и ДПС, са се надпреварвали кой да замени повече. А ние сега трябва да платим сметката, отбеляза Найденов.

Той допълни, че в момента българското правителство се опитва да убеди Европейската комисия, че става въпрос за престъпления.

Припомняме ви, че в началото на февруари стана ясно, че Европейската комисия е изпратила писмо до българските власти, в което настоява се докаже, че замяната на територии не е държавна помощ. В противен случай комисията ще заведе дело срещу страната ни.

Запитан дали след тази мащабни обвинения със земи от Горския фонд може да очакват нови обвинения срещу длъжностни лица (с обвинения са вече бившият шеф на Агенция по горите Стефан Юруков и ексминистърът Валери Цветанов - бел.ред.), Найденов отговори:

След това, което аз видях, без да съм юрист, е възможно.

Аграрният министър не посочи конкретни имена, но отбеляза, че под отговорност е много вероятно да бъдат подведени и други членове от ръководството на повереното му ведомство през изминалите години.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
аман от пополизъм. нали този министър каза в една медия чевсички сделки са законни. сега е получил поръчение да говори пак глупости. за сажеление и да не ни харесва нищо не може да сенаправи вече. а приказките му са да галим избирателите си
+2
 
 
Когато видим 200 човека в затвора за кражби и заменки - имам предвид политици и длъжностни лица тогава ще повярвам че нещо е започнало да се случва в държавата по - различно от до сега!
0
 
 
Тези които ги арестуват едва ли имат нещо на тяхно име,да блокират партийните каси е по добре
0
 
 
По думите му двете централи - на БСП и ДПС, са се надпреварвали кой да замени повече. А ние сега трябва да платим сметката, отбеляза Найденов. без коментар
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: