Паркът за танцуващи мечки край Белица отваря врати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:34 / 26.04.2021
519
Паркът за танцуващи мечки край Белица отваря врати за посетители от днес. В периода, в който паркът отваря врати, неговите обитатели са особено интересни за наблюдение-сега започва размножителният период и брачните игри, самите мечки са по-отворени към околния свят и по-активни.

 

В следващите седмици ще започне адаптирането към посетители и на най-новото мече в парка - четиригодишния Теди. Той пристигна в мечото кътче край Белица през есента, след като беше прекарал първите години от живота си в клетка в зоопарк.

По традиция паркът се отваря на 1 април, но заради епидемията от коронавирус ръководството е взело решение посетители да бъдат допуснати няколко седмици по-късно. Разходките в парка ще са възможни във времето от 12.00 до 18.00 часа.

 

Информационният център и панорамната тераса ще останат затворени. Няма да има и разходки с екскурзовод, но на определени места из парка ще има такива, към които посетителите могат да отправят въпроси.

 

Големи групи няма да се приемат, а максималният брой хора, които могат да влизат едновременно, е четирима души.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).