Партиите предложиха на президента различни дати за изборите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
13:20 / 12.04.2011
1000
Различни дати за президентските и местните избори през есента предложиха парламентарните партии при проведените консултации за назначаване на Централна избирателна комисия при президента Георги Първанов.

Първи при Първанов бяха представителите на ГЕРБ. Председателят на парламентарната група на партията Искра Фидосова съобщи, че отново настоява датата на вота да е 23, защото това е възможно най-ранната дата. Фидосова прогнозира балотаж заради местните избори и съобщи, че ГЕРБ обсъжда три имена за кандидат-президент - двама мъже и една жена.

Съдия Красимира Медарова е предложението на ГЕРБ за председател на ЦИК.

След ГЕРБ при държавния глава влязоха представителите на левицата. БСП предлагат датата 13 ноември. Според лидера на партията Сергей Станишев дата 23 октомври е твърде ранна, защото през септември хората се връщат от отпуски, изпращат децата си на училище и прибират селскостопанската реколта. Станишев не назова предложенията на партията за състава на ЦИК, които са дали на Първанов. Той изрази съмнение относно честността и прозрачността на изборите. Станишев е притеснен от факта, че министърът на вътрешните работи е и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, защото, ако има сигнали за злоупотреби, не е ясно с кого ще трябва да се съобразяват служителите на МВР. Той настоява за международни наблюдатели по време на вота.

ДПС предлага 30 октомври за дата на президентските и местните избори като "елегантното решение на спора между БСП и ГЕРБ", съобщи заместник-председателят на партията Лютви Местан. "Преди деня на Свети Димитър хората не трябва да бъдат ангажирани с избори", добави Местан.

Източник: "Дарик"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Железничарите са в стачна готовност 
КРС иска по-тежки регулации – без пазарна обосновка и в противоре...
"Булгаргаз" ще съди "Газпром" заради спрените доставки през 2022 ...
Цоков: Няма ресурси в бюджета за увеличение на заплатите в универ...
Арестуваха член на Инспектората към ВСС заради сексуални намеци к...
Внимавайте при пазаруване в тази платформа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).