Павлова: Приоритет е доизграждането на магистралния пръстен на България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:06 / 29.04.2015
985
Най-важното за нас като приоритет на министерството е доизграждането на магистралния пръстен на България, за да можем да реализираме по-добро движение. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по време на откриването на форума на австрийски фирми "Транспортна инфраструктура".

Министър Павлова заяви, че създаването на този пръстен ще създаде икономии за бизнеса, намаляване на емисиите и опазване на околната среда. По думите й това ще облекчи трафикът по по-малките пътища, където се създават предпоставки за повече пътни инциденти.

"Дългосрочна цел е да изградим магистрален пръстен във всички направления по коридорите на трансевропейската мрежа, но и като връзка на двете пристанища на Черно море, като връзка с довършването на магистрала "Струма" и по направлението на река Дунав", добави министър Павлова.

Тя представи накратко пред австрийските гости приоритети на правителството, като и разделението, функциите и отговорностите по отношение на инвестициите по отношение на транспортната структура.

"Чрез програмата за регионално развитие сме инвестирали над половин милиард инвестиции за 7-те големи български града и още толкова планираме до 2020 година да предоставим за градско развитие и развитие на градския транспорт, но вече на 39-те големи и средно големи български градове", заяви министър Павлова.

"Мисля, че добрите отношение между България и Австрия нямат нужда от представяне. Те са факт от много години. Факт е, че Австрия е вторият по-големина инвеститор в България, инвеститор със значим принос в българската икономика и съм убедена, че форуми като този създават възможности и аз наистина пожелавам на всички присъстващи да създадете нови и по-добри партньорства за съвместни инициативи, инвестиции и бизнеси, които надявам се и с помощта на българското правителство ще могат да бъдат реализирани от тук нататък", коментира министър Павлова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Неделина Неделчева е Царица Роза 2024
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Каква заплата получава един евродепутат?
Руснака е в тежко състояние, опериран е по спешност
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).