Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Павлова: Програмата за подобряване на жилищния фонд на ромите не функционира
Автор: Екип Burgas24.bg 17:29 / 09.12.2016Коментари (2)1578
©
Програмата за подобряване на жилищния фонд на ромите не функционира от 2009 г. насам и по нея не се реализират проекти. Това каза министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова пред журналисти в парламента след среща с представители на ПГ на Патриотичния фронт. Поводът е твърдение на патриотите, че Министерски съвет е отпуснал един милиард за саниране на ромски жилища.

Програмата се е реализирала последно в периода 2008-2009 г. и е била спряна през август 2009 г, защото била финансово необезпечена, посочи Павлова и допълни, че от 2009 г. насам по нея в бюджета няма разплащания и за нея бюджет предвиден няма.

Специално отворената сметка за този един милиард, който Министерство на финансите предостави на МРРБ, да изплаща на Българската банка за развитие, е целево по програмата за саниране на многофамилните жилищни сгради и за нищо друго, по никакъв начин не може да бъде използвана, заяви Павлова.

Министърът в оставка посочи, че това е въпрос на тълкования и интерпретации. По думите й програмата за енергийна ефективност съдържа всякакви програми и подпрограми за жилищния фонд, финансирани от различни източници в годините назад. Тя посочи, че има подпрограми по ООН, с европейско финансиране, за националната програма за финансиране, както и ромска подпрограма. Всичко друго са тълкования и интерпретации, разбирам, че не им харесва наименованието на тази бюджетна политика, но тя е от много години и е въпрос на прецизирани думи, заяви министърът в оставка.

Според Павлова "бурната реакция" на ПФ се дължи на това, че предлагали тези средства да отиват за пенсии, а не за саниране. Разбирам тяхната емоционална реакция, че интерпретират общите бюджетни политики, но те са политики всеизвестни, които ги има всяка година от 10 години насам в бюджета на МРРБ.

Тя обяви, че е поканила народните представители от ПФ в министерството, за да им се покажат всички документи. Да видят, че националната програма за саниране и този един милиард нямат нищо общо с другите програми и с програмата за ромите. Павлова каза, че патриотите са приели поканата и другата седмица ще продължат разговора.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
програмата за саниране на жилищата е най добрата идея от 25 години насам :) подобрява жилищната среда и условията на живот на българите :) .... и не на последно място гледката ми от моя собствен прозорец :) също така дава хляб на работниците и доставчиците :) ... загатването за корупция от страна на комунягите и оня пееаст валери семионов са само знак за равнопоставеност между тези мижитурки :)
0
 
 
По-добре да не функционира! Защо ще им подобряват жилищния фонд на маймуняците като ще изкъртят, продадат, изгорят, изядат и изпият всичко?!? 3 дена данги дунги и после "Нямаме париии, държавата не се грижиии", дрън-дрън тряс пляс. Кажете към кой да подам жалба за расистко отношение щото съм вече от малцинството и държавата не се грижи за моя жилищен фонд?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: