Пазят в тайна кои са задържаните наши моряци в Либия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:53 / 26.01.2015
754
Самоличността на двамата български моряци, задържани в Либия, се пази в тайна по изрична молба на близките им, научи вчера "Монитор" от говорителя на външно министерство Бетина Жотева. Роднините настояли пред дипломатите да не се разкриват дори населените места, от които са мъжете.

В събота гръмна новината, че моряците, които са част от петчленния екипаж на танкера SUN OIL I, плаващ под молдовски флаг, са арестувани в Либия. На 3 януари т.г. корабът изпаднал в бедствие в Средиземно море и след като отправил призив за помощ, бил изтеглен от италиански търговски кораб в пристанище Триполи. Екипажът обаче бил задържан и прокуратурата повдигнала обвинения на моряците за контрабанда на петролни продукти.Те са в затвор до пристанище Триполи. Във външно министерство за случая сигнализирали на 3 януари близки на задържаните. Мисията ни в Триполи, която функционира в Тунис, е връчила нота на посолството на Либия в Тунис, на 17 януари от външно разговаряли със задържаните българи, които казали, че са здрави. Същия ден по молба на България консулът на Унгария в Триполи ги посетил, а на следващия ден и от италианското посолство. На 21 януари директорът на "Консулски отношения" в МВнР се е срещнал с посланика на Либия в София Юсеф Зургани и поискал официална информация за нашите моряци, а либийският дипломат уверил, че ще предаде искането на Министерството на външните работи на Либия.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
25.01.2015 До 10 г. затвор грози българите, задържани в Триполи
24.01.2015 Външно министерство: Двама българи са в затвор в Либия
Още новини от Национални новини:
Станишев: Много войводи, малко четници
Половината безработни у нас са със средно образование
Шофьор остана без работа заради фалшиво положителни тестове за на...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).