Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пенсионерка е бясна: Ние луди ли сме, какви сме? Вчера това беше 4 лева, а днес с червен етикет на промоция вече е 4,69 лв.!
Автор: Екип Burgas24.bg 10:36 / 01.03.2023Коментари (19)5794
©
За 8 дни Комисията за защита на потребителите е установила 370 нарушения от 350 проверки. Целта им е да спрат изкуственото завишаване на цените на някои от основните хранителни продукти, информира България Он Еър

Около 150 са нелоялните търговски практики при големи търговци. Най-голямата възможна глоба според закона е 50 хиляди лева. От комисията са установили практики, които подвеждат потребителите при пазаруването - например промоция "Плащаш 2, получаваш 3".

Проверките са насочени предимно към големите търговци, защото те могат да изкривят пазара и да въвлекат всички останали.

На фона на тези проверки - цените на някои храни продължават да растат - килограм краставици вече струва колкото свинско месо на промоция - близо 8 лева, едно яйце - 80 стотинки, като цената на дребно и едро при тях е почти 50%.

На пазара се появиха и домати на бройка - по 3,50 единият, ябълките също продължават да поскъпват - вече с близо 80%.

Людмила е пенсионер, а заради ниските доходи ѝ се налага да пазарува от големите хранителни вериги заради промоциите.

"Има нелоялна практика. Предишният ден продуктът е на 4 лева, а на следващия ден се слага червен етикет на 4,69 лв. Ние луди ли сме, какви сме? Няма да купуваме", сподели тя.

Нарушенията, които са установили експертите от Комисията за защита на потребителите, са повече от броя направени проверки. Под мониторинг за последните 8 дни са не само големи търговски обекти, но и локални вериги в различни райони на страната.

"Най-често това е стоката, на която ѝ се предават качества - Големите реклами като "Произведено в България", или "Изберете българското", но всъщност стоките не са български. Друг вид нелоялна търговска практика е продаването на пресни продукти, като месо и риба, а те изобщо не са пресни и са си замразени", коментира Ангел Джалев от Комисията за защита на потребителите.

А хората споделят, че нелоялните практики на търговците са ежедневие.

"Когато пише, че е на промоция - на касата излиза, че не е точно така, но веднага си го оправят", допълни друга пазаруваща.

Проверките от Комисията за защита на потребителите в магазините ще продължат до края на месец март.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тези долни, продажни, еврогейски педеруги и българските ибрици и продажници са чакали 20 години тази криза! Правили са сатанински ритуали само и само да се върне 1996 /1997 г. Нека да ви припомня малко история, която е за всички олигофрени на около 30г. тук!!! Жан Виденов реши да реформира БСП и да въвежда нов политически строй, който да елиминира червените ченгета от държавата, но...... Те му направиха к*р-капан!!! Изнесоха зърното и спретнаха хиперинфлация!!! Спасиха се и курдисаха начело на държавата треторазрядният кадър на БКП-кадър без потенциал и перспектива за министър-председател-ИВАН КОСТОВ!!! Под прикритието на реформите и демокрацията КОСТОВ и компания преватизираха останалите предприятия, наводниха държавата с фалшив алкохол и цигари без документи, измислиха здравната каса, прецакаха пенсиите на хората и задълбаха гроба на образователната система!!! По същото време ченгесарите окупираха енергетиката и бетонираха търговията с оръжие!!! Ваня Костов затри 4 блока на АЕЦ-а, за да се наместят комунетата със слънчевите централи!!! Сега ченгетата от ДС се върнаха начело с Кирчо и Кокорчи, а Ваня Костов отново е в бизнеса с енергоносителите!!! Е, тъпаци....сега разбрахте ли защо сте тъпи и ще ядете марули по 5 лева!!! Ха сега идете на 02.04 да гласувате пак за тези продажници!!!
0
 
 
Честита Промяна, нали искахте Кирил Петков да в на власт? Високите цени са благодарение на инфлацията, която той предизвика напълно умишлено!
Aнонимен
на 02.03.2023 г.
0
 
 
Няма нищо да се промени за доброто на хората тук няма закони само корупция Единственият изход е всички чужди вериги ограбващи ни най нагло и подигравайки се с нас българите и държавата ни ВЕДНАГА ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ и да вървят да ограбват своите си народи но там никой няма да им го позволи ВЪН ОТ България !
0
 
 
Проверяващите били влезли на проверки по магазините и били ахнали от цените.. Баце, тия хора не ходят ли по магазините по принцип или ахват само когато ги накарат?
0
 
 
Гласувайте още за Пишман Промяната и всичко ще цъфне и върже
+3
 
 
Даже КЗП е длъжна са сезира прокуратурата, защото измамата е престъпление от общ характер .ДА НЕ КАЗВАМЕ ,ЧЕ СЛЕД ТОЛКОВА ПИСАНИЯ ПО МЕДИИТЕ ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ САМА ДА СЕ Е СЕЗИРАЛА.Тук не става въпрос за грешки и пропуски при гърговията ,а за предварително и добре подготвена измама ,с организиране на обучения как да се извършва .
+3
 
 
Когато това се извършва умишлено си е ИЗМАМА ,а за измавата си има предвидено затвор в НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС ,а не глоба. Та те даже ходят на обучение как да го правят така ,че да измамят клиента,какви глоби бе,ЗАТВОР.
+2
 
 
Елементарно е ,след като злоупотребяват с промоциите ,ДА ИМ ЗАБРАНЯТ ДА ОБЯВЯВАТ ПРОМОЦИИ.Ние сме достатъчно разумни за да преценим дали някоя стока е намалена без да ни ги правят с червени етикети.
+4
 
 
И като проверяват какво? Установени били 300 нарушения. Някой глобен? Нещо да се последвало? Всички играят джобен тенис
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: