Петков: Мисля, че г-жа Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:17 / 01.07.2022
628
Нито един дипломат не трябва да си позволява да поставя условия на независима България. Така премиерът в оставка Кирил Петков коментира официалното решение на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова да повдигне въпроса за закриването на дипломатическата мисия пред властите в Москва.

"Мисля, че г-жа Митрофанова трябва да спре да се изявява по медиите. Нашите отношения с Русия трябва да продължат. Ние имаме история. Митрофанова се опитва да си играе със страховете на хората. Този тон не е продуктивен", каза още Петков.

Той отбеляза, че 70 наистина е сериозна бройка, когато касае експулсиране на дипломати, но и оставащите у нас 43-ма служители на руското посолство също са много. "Ние имаме 12 души в Москва", подчерта министър-председателят в оставка.

По време на инспекция на интерконктора с Гърция Петков коментира и обявената преди часове номинация на Асен Василев за премиерския пост в евентуално бъдещо правителство на "Продължаваме Промяната". 

"Трябва да покажем, че няма пост, който да е по-важен от това да спасим България от криза. Василев има безупречна репутация, невероятна честност и аз ще съм горд да продължим работата си заедно", каза Петков. И допълни, че следващата седмица партията му ще започне преговори за формиране на кабинет. Очаква на масата да седнат и независими депутати.

По отношение на новата газова връзка премиерът в оставка подчерта, че кабинетът му е изпълнил обещанието си да има газ в тръбите до 1 юли. 

"Видях 42 бара напълнени тръби. Вече официално имаме алтернативно трасе. Това е истинската диверсификация. А азерският газ е в пъти по-евтин от този на "Газпром", отбеляза Петков.

Виж коментарите (2)

Още по темата (202):
02.03.2024 Грозев: Още българи ще бъдат арестувани заради шпионаж в полза на Русия
27.02.2024 Задържаха български бизнесмен заради съмнения, че е руски шпионин
26.02.2024 Първи снимки на руските шпиони, пребивавали у нас с фалшива
самоличност!
26.02.2024 ДАНС блокира достъпа на руски шпиони до България
14.02.2024 Руските шпиони в Народното събрание и МО с нови обвинения
08.02.2024 Пуснаха у дома антимафиотa, обвинен в шпионаж за Русия 
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).