Петков за отпадналия механизъм: Това е огромна победа

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
14:23 / 15.09.2023
677
Това е огромна победа.Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод отпадналия механизъм за мониторинг на страната от Европейската комисия, предаде репортер на "Фокус".

"Това е само стотният ден на правителството и това е национален успех. Това нямаше да стане без нас. Академик Денков и Мария Габриел работеха заедно, като отбор, и това е един огромен техен успех и успех на цялото правителство", категоричен бе Петков.

Бившият премиер се обърна към Марк Рюте и Карл Нехмаер с призив да се присъединят към всички европейски държави и да се подкрепят България и Румъния по пътя им към Шенген. 

"Искам специално да кажа на премиера на Австрия и премиера на Нидерландия – Присъединете се към европейския консенсус. Време е да подкрепите България да влезе в Шенген и Румъния, защото само когато тези две страни са вътре, Шенгенското пространство наистина ще стане зона за сигурност. Време е това решение да бъде направено тази година. Оттук нататък няма повече оправдания", каза още той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (450):
22.05.2024 Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Еврокомисарят Йохансон и вътрешният министър на Румъния при Калин Стоянов в
МВР
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
Още новини от Национални новини:
Важни съвети за плащане с карта онлайн
Четвъртокласник впечатли единствения български капитан в една най...
Д-р Веселин Даскалов: Все повече малки деца имат късогледство зар...
Богослов: Николай Пловдивски се заиграва с евроатлантизма, но не ...
Каква е била Русия в съзнанието на някои от великите българи?
Младо семейство подарява торти на самотни и нуждаещи се рожденици...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).