Петокласниците ще учат за митове с еротични снимки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (10)
17:45 / 05.09.2016
1418
Учениците в пети клас ще се запознават с гръцката митология посредством еротични снимки на богове и герои. Това позволява новата учебна програма по литература, която е факт за предстоящата учебна година, съобщава Петър Нгуен.

Снимките на разсъблечени жени и мъже са поместени в издание, което е дадено като задължителна литература за часовете и с него децата трябваше да се запознаят през лятната ваканция, добавя Петър.

"Митовете са преразказани от български автор - Петър Кърджилов (Том I). Досега учениците в пети клас също изучаваха древногръцка митология в часовете по литература, но авторът беше друг - Николай Кун", уточнява Петър Нгуен. Прави впечатление, че в книгата на Кун няма подобни "сладострастни" сцени от старогръцката митология, затова остава въпросът защо специалистите от Министерство на образованието са предпочели книгата на българския писател, добавя Петър. Във връзка с общообразователната подготовка на петокласниците ни в книгата се обяснява още какво е еротика, еротомания, хермафродит, афродизиак, венерически болести и други - все неща, които "пряко засягат" работата по литература с 12-годишни деца.


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Излезе най-новата прогноза за вторник
Енергиен експерт: Очаквам 4-5% повишение на цената на електроенер...
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни покрай великден...
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).