Петър Чобанов: Дали ще има политическа криза предстои да видим, но негативен ефект върху икономиката ще има

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:29 / 09.04.2021
898
"ГЕРБ остави неадекватен бюджет и ще се нуждае от актуализация. Това го казах още миналата година“ , заяви кандидатът за депутат от ДПС и бивш финансов министър Петър Чобанов в "Тази сутрин“.

"За съжаление, икономическата нестабилност започна далеч преди изборите заради мерки, които не достигнаха до засегнатите от кризата. През декември 2020 г. парите не са достигнали на време до хората. Дали ще има и политическа криза и дали ще задълбочи икономическата предстои да видим, но вероятно и тя ще има негативен ефект“, смята Чобанов.

Според него дали ще се стигне до нови избори, ще решат партиите в парламента, които "трябва да имат отговорно поведение и да продължат напред“.

Сред икономическите мерки, които трябва да се приемат в актуализацията на бюджета, според Чобанов са подобряване на ефективността на държавните разходи чрез заимстване на "елементи от споделената икономика“, създаване на Агенция за разходите и Агенция за държавната собственост, така ще се обединят разходи, които са общи за всички институции.

Важно е да се приеме и Законът за личния фалит, а общините да имат повече лостове за стимулиране на бизнеса, отбеляза бившият финансов министър.

За разлика от ГЕРБ и БСП, при ДПС резултатите от настоящите избори показват 20 000 гласа повече в сравнение с предишния вот, "това се дължи на кампанията, която проведохме, която беше ясно ориентирана да разкрие фактите за икономическото състояние на България, за увеличения нетен дълг, за загубените 360 000 заети, за разпада на държавността“, заяви Чобанов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).