Пежото на Цонко Цонев с уникалните автографи гние в общинския гараж на Каварна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
15:00 / 04.02.2016
1357
Колата уникат на бившия кмет на Каварна Цонко Цонев гние в общинския гараж от няколко месеца, научи "Монитор". Служебното Пежо, с което Цонко се движеше през трите мандата кметуване, се превърна в истинска сензация в България, украсено с автографите на световноизвестни рок и метъл музиканти, холивудски актьори и спортни величия. Пежото на Цонко е единственият кметски автомобил, където таблото и кожената тапицерия на вратите са пълни с уникалните автографи.

Новата кметица на Каварна Нина Ставрева обаче категорично отказва да се качи на служебното Пежо. Пред свои приближени тя обяснявала, че не ще да се вози в "надрасканата кола". На работа Ставрева идва или с личната си кола, или пеш, тъй като живее близо до Общината. Ако пък се наложи да ходи на срещи с транспорт, използва свободен в момента служебен общински автомобил. А уникалната кола на предшественика й събира прах и ръжда, изоставена в общинския гараж.

Първият, който даде автограф на таблото в Пежото, е рок легендата Алис Купър. Това става през 2008 г. Днес возилото е нашарено с подписите на едни от най-известните рокаджии в света, като Глен Хюз, Джоуи Демайо, Удо Диркшнайдер, Таря Турунен, Скорпионс, Рони Джеймс Дио, Саймън Райт (AC/DC), Manowar, Микаел Акерфелд, вокал на OPETH, Мартин Мендес, бас китарист на OPETH, живите легенди на хард-рока "Дийп Пърпъл" и др. Автографите си върху кметския автомобил поставиха и спортните звезди като Сергей Бубка и Анатолий Карпов. След приключване на снимките на филма "Снайнер 5" край Каварна, холивудската звезда Том Беринджър и съпругата му също се подписаха върху таблото на служебната му кола. С още един безценен автограф се сдоби Цонко през 2014 г., когато автограф в кметското возило остави Черният рицар на голфа - световноизвестният Гари Плеър. Той се разписа над автографа на Греъм Макдауъл, победител в турнира "Волво Мастърс".

Уникалните автографи са из цялата вътрешност на автомобила - от таблото, до вратите. Пежото май щяло да се продава на търг, подшушна пред "Монитор" достоверен източник.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...
Детето на Божанков е стреляло със законен револвер, оставен без н...
Борисов: ГЕРБ ще бъде водещ при съставяне на правителство, не ми ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).