Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плащаме поне 500 евро за летен круиз
Автор: Екип Burgas24.bg 09:49 / 03.05.2016Коментари (0)1070
© Вulfoto
За около 500 и 600 евро може да отидем на круиз през лятото. Цената е едноседмична почивка за човек във вътрешна каюта. Това съобщи за "Монитор" Илиян Иванов от Българско круиз общество. 

В стойността за почивката влиза както храната и нощувките, така и забавления в стил "Бродуей", и грижа за децата в клубове. Освен това се спестяват пари за дискотеки, барове, пари за такси. 

Така ваканция на кораб може да излезе доста по-евтино, отколкото традиционната почивка на суша, коментира още Иванов. По думите му това се потвърждава и от официалните данни на Международната организация на туризма. За последните години се отчита ръст от 20 на сто в популярността на почивките по вода пред обичайните ваканции на сушата. "Девет от 10 човека веднъж отишли на круиз стават лоялни на този вид ваканция", коментира експертът.

Най-ниски са цените от ноември до февруари. Тогава може да се резервира и почивка за 300 евро на човек за седмица. По-ниски са и цените през април - май и септември - октомври, периоди които също са извън силния летен сезон. Именно тогава пътуват много българи, обяснява Иванов. Една от най-търсените дестинации е Средиземно море, често се избират и пътувания до Балтийските столици и до Норвежките фиорди. Канарските острови са предпочитани през зимата, както и в пролетните месеци, защото на север е още много студено.

Според Иванов всяка година около 10 хил. нашенци избират ваканция в открито море.

Очакванията на бранша са тази година да има поне 10% ръст на круизните туристи. Специалистът твърди, че в последните години се отчита нарастването в такива граници.
Около 6 месеца преди датата на отплаване се резервират местата, сочи световният опит. По-ранното планиране винаги е по-добро, защото почивките по вода са свързани и с покупка на самолетни билети, което влияе сериозно върху общия бюджет на почивката. Експертите съветват да се следят промоциите и периодите, в които цените по-ниски, така може да резервират каюти от по-висок клас на много по-ниска цена от стандартната.

Въпреки че на родните пристанище акостират доста круизни кораби, в последните две години няма възможност българи да се качат на тях. Дали това да е разрешено или не зависи както от политическата сигурност, така и от пазарното търсене, обяснява Иванов. И допълва, че не изключва в следващите години да се върне правото туристи да се качват на круиз от пристанище в Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Великден 2024 г.
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: