Плевнелиев: Нагледахме се на ниска политическа култура

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:25 / 25.02.2024
1136
Това, което виждам са напрежения всякакви в много и най-различни посоки. Но ще кажа така - не може, не бива и няма да има избори 2 в 1 с европейските избори. Това заяви бившият президент Росен Плевнелиев.

"Ако има някаква политическа логика останала, ако има чувство за самосъхранение в политическите лидери на евроатлантическите партии, то не бива да има избори 2 в 1 и те трябва да решават своите противоречия по един демократичен начин пред обществото", посочи той.

По думите му през последните месеци "се нагледахме на ниска политическа култура, думи, които не бива да се чуват от най-високата трибуна. Кой на кого седял в скута или делкания, или сглобки". Определи прехвърчащите реплики и словесни битки между политическите опоненти като "стая, пълна с деца, които се бият и си раздават шамари и юмруци".

"Народът не очаква подобно хулиганско отношение. Моят съвет към тях е малко повече мъдрост и смирение", каза пред националната телевизия Росен Плевнелиев.

Според него меморандумът е "безспорно най-лошото, което те можеха да произведат".

"Не се прави така, че вие отнякъде да хвърлите един документ по мейла на някой, който считате, че в следващите 9 месеца трябва да бъде партньор, за да вземе историческото решение България да влезе в Еврозоната. Ако са търсили скандала - те го произведоха сами", категоричен е бившият президент.

По темата за скандалните разкрития около групата на Нотариуса, Росен Плевнелиев мисли, че има опасност от "замитане под килима".

"Има опасност безобразията в прокуратурата да бъдат заметени под килима и има огромен шанс за "операция чисти ръце", посочва той.

Бившият президент мисли, че синхронът, който демонстрират ГЕРБ и ДПС, не се харесва особено от техните избиратели. Смята също, че ежедневните преговори между ПП-ДБ и ДПС съсипват репутацията на "Продължаваме промяната".

За избора на нови председатели на ДПС, Плевнелиев изказа мнението, че е "учуден защо Кючук не е поставен на по-високите етажи в ДПС".

За евентуалния политически проект на Румен Радев, Росен Плевнелиев беше категоричен, че той отдавна съществува на местно ниво и е въпрос на време да бъде официализиран.

"Този проект съществува. Питайте на местно ниво! Хората ще ви кажат "хората на Радев, хората на Радев, хората на Радев обикалят, ние се сблъскахме с тях, тук и там. Въпросът е кой е правилният тайминг, за да го официализира", посочи Плевнелиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (950):
09.05.2024 Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си, за да взема окончателно решение
08.05.2024 Започва инвентаризация в "Лукойл"
06.05.2024 Отиде си народен представител и бивш евродепутат
01.05.2024 Йотова с първи коментар за промените в хазарта: Набързо приетите закони винаги показват след това, че не работят
01.05.2024 Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
30.04.2024 Георги Лозанов: Приходите от реклама на хазарта могат отново да отиват за култура и медии
Още новини от Национални новини:
Къде в България се намира "манастирът с дяволите"?
13-годишен ученик е обявен за общодържавно издирване
Д-р Аспарух Илиев с обнадеждаваща новина за ваксините за рак
Важна информация, ако ще сключвате сделка за покупка на имот
Министър Гвоздейков за закъснението на влаковете: Това е недопуст...
Отдаваме почит на светите братя Кирил и Методий


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).