Плевнелиев: Нищо не е свършило за нас с "Фолксваген", още има надежди

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:21 / 17.07.2019
1687
Това, че Турция е избрала да продължи да преговаря с "Фолксваген" изобщо не означава, че за нас преговорите са приключили. В следващите месеци ние продължаваме да работим с преговарящите екипи. Докато няма подписан договор с една от двете държави има надежди. Това заяви Росен Плевнелиев по време на брифинг на Автомобилен клъстер България след среща с премиера Бойко Борисов.

"Това е седмо правителство, с което работим заедно, но е факт, че с никой друг кабинет не сме работили толкова добре. Говорим на един език“, категоричен бе той. "Фактът, че сме на финала с Турция е огромен успех. Все пак победихме много други държави“, категоричен бе Плевнелиев.

"Това е шансът на България да заема важна позиция в бъдеще и да бъдем едни от лидерите в Европа, а защо не и в света“, заяви пък изпълнителния директор на клъстера. "Още не е приключила процедурата. Няма окончателно решение, но българското правителството не се е отказало от идеята да участва в надпреварата“, увери пък икономически министър Емил Караниколов. До два месеца ще има изцяло нова стратегия за развитието на автомобилостроенето в България“, увери Плевнелиев и заяви, че амбициите са да се удвоят автомобилните компании у нас – от 230 на поне 500. Той поясни, че предстои и изграждането на нов проект, който ще стартира в скоро време. Той касае изграждането на тестово трасе на автономни автомобили и 5G мрежа и лаборатория.

Плевнелиев уточни, че също така ще се стимулират не само автомобилните производители, но и доставчиците. По думите му има още няколко компании, които искат да развиват своята дейност в региона. "България трябва да има по-достойно място в автомобилостроенето. Тези мерки не се предприемат – те вече се правят“, категоричен пък бе вицепремиерът Томислав Дончев и уточни, че това сделката с "Фолксваген" ще е от огромно значение за българската индустрия.

Виж коментарите (1)

Още по темата (78):
04.02.2024 Нов завод ще произвежда 10 000 автомобила годишно в България
11.11.2023 Финансист №1 към бизнеса: 2000 евро заплати! Управител: Друг път!
30.04.2023 Най-голямата индустриална зона в България край Пловдив страда от липса на кадри, стартовата заплата е 1400 лева
21.12.2021 Министър Даниел Лорер оптимист за икономически растеж
18.03.2021 Голяма гръцка фирма се оттегли от България
06.02.2021 Ето защо Osram са продали завода си край Пловдив на мощни американци!
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).