Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плевнелиев: По-добре икономическа криза, отколкото морална катастрофа
Автор: Екип Burgas24.bg 11:25 / 23.08.2015Коментари (7)1166
© Burgas24.bg
Няма по-висок връх в българската история, няма по-ярък символ на несломимата воля за свобода на българския народ от легендарната Шипка, от тези чутовни скали, пропити с кръвта на най-достойните бранители на България.

Това бяха думите на президента Росен Плевнелиев в първата му публична реч след смъртта на първородния му син с които почете годишнината от събитията на историческия връх, след което започна тържествената проверка по повод 138 години от Шипченската епопея. 

На площад "Възраждане" в Габрово снощи държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия.

"Шипченската епопея е венецът на вековните надежди и усилия на българския народ. Пътят до нея надграждаха поколения възрожденски революционери и просветители. Шипка беше възможна, защото преди нея шепа мечтатели подпалиха Априлското въстание, защото Ботев и Левски извървяха своята Голгота, защото Паисий написа своята "История...". Най-сетне, стана възможна, защото българите дораснаха да бъдат ковачи на собствената си съдба", отбеляза президентът.

"Нека светлите образи на българските опълченци ни съпътстват в ежедневието като морален и житейски образец. Нека помним, че основите на Нова България са положени с воля и себеотрицание от тези скромни великани на духа и действието. Техният път е нашият път, техните завети са нашият дълг", обърна се още той към присъстващите.

"Шипченската епопея показа, че и в най-трудния момент и в най-голямата криза българинът ще се изправи и ще повярва в собствените си сили. И най-тежкото робство, и най-голямата мъка не могат да ни сломят и да ни прекършат. Ние, българите, сме добри хора, със силен и борбен дух. В трудните моменти ние показваме своята духовна сила и здрави морални устои. Неслучайно един мъдър президент каза:

"Българите са скромен, но достоен народ. По-добре икономическа криза, отколкото морална катастрофа", заяви още Плевнелиев.

"Така трябва да действаме и ние, съвременните българи. Скромно, но достойно, с морал и с ценности. Нашето поколение има морални сили и задължение да изгради една справедлива и просперираща България. Наш дълг е да пазим истински значимото и ценното - децата, семейството, Родината, Свободата", завърши словото си Росен Плевнелиев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма ли кой да му ОТКРАДНЕ листа с написаното на тоя смешник ИЗПЪЛНЯВАЩ ролята ПРЕЗИДЕНТ ?!!!
+2
 
 
"Българите са скромен, но достоен народ. По-добре икономическа криза, отколкото морална катастрофа." Рядко точни думи от български думи - голяма част от казаното иначе е клиширано, като от стандартни ПР речи, но в тези две изречения се състои самата истина. Историята, и световната, и българската, показва, че няма трайно благосъстояние, ако няма морални устои. Възраждането и забележителното забогатяване на българския народ тогава са чудесен пример, но това става заради вяра, духовност и здрави семейства. Останалото са спекули, балони и социални експерименти.
-1
 
 
минаващи ти ще се срамуваш от всеки президент който не лиже руски задници :)
0
 
 
Абе Роске как ти идват само глупости в устата.Кой си ти ,че да казваш на този народ кое е хубаво и кое лошо.Просто спри .
+4
 
 
Хем сме в икономическа , хем и в морална криза....
+2
 
 
Тоя човек понякога наистина е по-добре да не казва нищо.
+1
 
 
И как с лека ръка ги ръси тези "мъдрости"-бисери? Срамувам се, че нашият народ го е избрал този за президент!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Серия от трусове в Турция
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: