Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плевнелиев: Политиците трябва да оставят експертите да си свършат работата
Автор: Екип Burgas24.bg 16:10 / 17.06.2011Коментари (2)1881
© Burgas24.bg
Вложените материали в насипа на лот 2 от АМ "Тракия" отговарят на изискванията за техническа спецификация, залегнали в одобрения инвестиционен проект на съоръжението. Това съобщи днес министър Росен Плевнелиев на пресконференция за обявяване на резултатите от изпитването на пробите, които бяха взети от независима акредитирана лаборатория, на 2 май т.г.

Министърът заяви, че отговорността за качеството на строителството на магистралата се носи от изпълнител, възложител и надзорник и отново допълни, че 147 пъти може да се каже, че се работи в рамките на техническата спецификация. Той поиска всеки, който твърди, че магистралата "се строи върху пепел, кал, върху каша, да предостави съответните данни на компетентните органи".

Началникът на Дирекцията за национален строителен контрол инж. Милка Гечева информира, че от дирекцията се правят ежемесечни проверки по цялото строително трасе. Проверява се и начинът на документиране на строително-монтажните работи, след което те се представят на възложителя. Последната проба от магистралата струва на българските данъкоплатци 6750 лева, а предходните 146 лабораторни изследвания на материалите, влагани в строежа, са извършени от изпълнител, надзор, възложител и не са за сметка на държавата.

"Политиците в България не спазват правилата. Правило първо - ако не си експерт, не се прави на експерт. Политиците трябва да оставят експертите да си свършат работата", каза министър Плевнелиев.

За 147-ми път попитахме експертите за качеството на вложените материали, каза министърът и поиска от БСП, от Сергей Станишев и Димчо Михалевски да се извинят на българските граждани, на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), на експертите, които ежедневно работят по изграждането на магистралата. Росен Плевнелиев коментира, че в държавата ни има надпартийни приоритети и "Тракия" е именно такъв.
Министърът поясни още, че УАСГ, посочен от БСП, че е потвърдил техните обвинения, се е извинил с писмо още на 18 март т.г. В писмото се казва, че категорично не се обосновава тезата, че магистралата се строи върху пепел. В становището на института е допусната езикова грешка, като е използван термина "сгуропепелина".

Министър Росен Плевнелиев очаква извинение и писмено опровержение до Брюксел на доносите, които бяха изпратени там относно строителните материали, влагани в Лот 2 "Стара Загора - Нова Загора" на автомагистрала "Тракия".

Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" заяви, че не е изненадан от резултатите от изпитванията на пробите, тъй като по време на строително-монтажните работи съгласно договора представител на възложителя стриктно е следял и е получавал ясни доказателства, че вложените материали отговарят на изискванията на техническата спецификация. Според него тази проверка за пореден път доказва, че магистралите, които се строят в момента, са най-проверяваните по отношение на техническите параметри и се строят качествено и съобразно изискванията. По тази причина АПИ няма никакви притеснения по отношение на бъдещата експлоатация на съоръжението.



Още по темата: общо новини по темата: 488
17.02.2024 »
19.09.2023 »
05.07.2023 »
28.06.2023 »
28.04.2023 »
22.11.2022 »
предишна страница [ 1/82 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"...Политиците трябва да оставят експертите да си свършат работата..." Ха ха ха... че то ако всеки си вършеше работата, нямаше да има политици ;)
+1
 
 
Отговорността според министъра е на ВСИЧКИ под него, но не и негова. Сериозно ми писва от това, че в България всички си прехвърлят топката и го отнася този, който е най-долу, или няма никакви връзки. Аман от това "кокошкарите" да го отнасят. Сериозно ми се иска кола на НСО със министър да претърпи ПТП в следствие на лошите пътища и да пострада депутатин или министър. Уффф няма как да стане, ако няма перфектен път, има самолети или хеликоптери. Надали министър ще мине по пътя Девин-Кричим, по Ришкия проход, по пътя Неделино - Красново.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: