Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плевнелиев: Радев действа популистки, бори се за народната любов
Автор: Екип Burgas24.bg 09:48 / 05.02.2020Коментари (2)1178
©
Президентът Румен Радев сне доверието си от правителството на Бойко Борисов след остра критика по адрес на управляващите. Според държавния глава е налице управленска криза.

Аргументите на Румен Радев срещу правителството

"Посочи кризата с водата в Перник и селата. Кризата е факт, но същевременно политическа отговорност се носи, министърът е в ареста. Вторият му аргумент са боклуците. Факт е, че има проблем. Факт е, че прокуратурата и правителството действат. Направена е заявка всички тези боклуци да се върнат обратно. Въпросът е, че във всички тези случаи държавният глава не иска да бъде част от решението. Свикай институциите, работи заедно с тях", заяви Плевнелиев пред България Он Еър.

И отбеляза, че третият аргумент е тихолмълком прокарваната, по думите на Радев, реформа във валутния борд. Според Плевнелиев преди дни в НС тази тема е била затворена.

"Веднъж завинаги бе казано, че влизаме в Еврозоната с посочения курс преди 20 години. Всички партии, с изключение на БСП, подкрепиха това решение. Очакваме решението на министъра на финансите. Радев е президент на БСП. Атакува валутния борд по начина, по който те го направиха в парламента. Когато държавният глава си позволява отново да отвори тази тема и да всява страхове и съмнения, всъщност търси нестабилност", настоя Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че от самото начало на своя мандат Румен Радев действа популистки. По думите му президентът се бори за народната любов.

Влизането на България в чакалнята на Еврозоната

"Самото сърце на интеграцията на ЕС е Еврозоната. Имаме златен шанс да хванем последния влак, това може да се случи през април. Предпоставка за това е взимането на политическо решение на всички европейски лидери, базирана на консенсус в българското общество. Държавният глава изпраща послания към целия свят "няма такъв консенсус, сега ще водим институционална война". Това може да отложи взимането на решението за неопределено време. Ако това стане, ние ще посочим държавния глава на България, който действаше против националния интерес и допринесе за чужди геополитически интереси", настоя Плевнелиев.

През 2013 година Росен Плевнелиев също сне доверието си от правителството, след като парламентът назначи за шеф на ДАНС депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Държавният глава може да подкрепя една или друга инициатива на гражданите. Когато през 2013 г. аз свалих доверието си, действах институционално, не с мисъл дали някой ще ме харесва или не, дали ще се боря за властта. Продължих да работя с всички институции, след като снех доверието си", обясни президентът.

Плевнелиев е убеден, че Радев "се прожектира като алтернатива на статуквото". По думите му проблемът е, че президентът не дава решения на проблемите.

"Оставаме с впечатлението, че нещата са на личностна основа. Не би следвало да бъде така", посочи той.

Забрана на българин за влизане в САЩ заради корупция

Съединените щати ще обявят името на първия българин със забрана за влизане в страната заради корупция. Това съобщи американският посланик у нас Херо Мустафа.

"Корупцията отдавна е трансгранична. Бихме подкрепили да се извадят всички актове на корупция, складирани на тъмно пари от политици и бизнесмени. Да се надяваме имената да бъдат повече и това да инициира действия на институциите в България, за да раздадат справедливост. Ще бъде добре да има дебат, когато името излезе", коментира Плевнелиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Банов, стига си се натрапвал на нормалните хора .Никой не ти иска мнението момченце.ЖАЛЪК СИ
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: