Пловдивчанин застреля от засада 240-килограмова проблемна мечка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
14:34 / 01.09.2019
1520
Отстреляна е първата проблемна мечка в Смолянско, за която е доказано, че е нанасяла поредица щети на стопани в района на Община Баните. Информацията бе потвърдена от директора на Южно централно горско предприятие-Смолян, инж. Ботьо Арабаджиев. Мечката, която е била от мъжки екземпляр, е гръмната снощи на територията на Държавно горско стопанство Славейно. 

Именно в този район са регистрирани сериозни щети нанесени от мечки през последните седмици,видно от справката на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Смолян. Мечката е била убита с един изстрел от ловеца Георги Караджов, който е от Пловдив. Караджов има богат опит като ловец зад гърба си. В момента убитото диво животно се съхранява в голям хладилник, докато излязат резултатите от взетите проби и съответно се вземе решение какво да се прави с нея.

Отстреляната мечка, която е била възрастна, а нападала в района и няколко пчелина, като при последните са засегнати кошери на жител от с. Гълъбово, Община Баните. Именно в района на пчелините е организирана засадата и при поредното връщане на мечката, тя била отстреляна. 

"По категоричен начин е доказано, че това е една от проблемните мечки, установено и след снемането на данните от представителите на Регионалната инспекция по околната среда и водите“,коментира още инж. Арабаджиев.

Според запознати мечката е била доста голяма, като приблизителното й тегло е било около 240 кг. Трофеят остава на разпореждане на Горското стопанство. Именно за територията на ДГС Славейно, са издадени разрешителни за отстрел на две мечки от министерството на земеделието, храните и горите, както и по 1 за обхвата на горските стопанства в Смолян и Борино, съобщава "Дарик". През август регистрираните официално мечи нападения на територията на Смолянско са 15, при които са умъртвени 19 животни и унищожени десетки пчелни кошери.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).