По 6 години затвор за трима братя, тарашили къщи в Ямболско

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
15:39 / 17.01.2020
757
По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бяха наложени три наказания от по шест години лишаване от свобода спрямо Господин И., Тодор И. и Янко И. Те са подсъдими за това, че след като се сговорили предварително, действайки като съизвършители, отнели чужди движими вещи на обща стойност от 16 822 лева.

Кражбите били извършени в периода от 10.10.2016 г. до 29.10.2016 г. Вещите са отнети от частни домове в селата Бояджик и Савино, които се намират на територията на област Ямбол. В имотите е прониквано, чрез използване на технически средства. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив по отношение и на тримата задържани. То се квалифицира по чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3,4,5, вр. с чл.29, ал.1, вр. с чл.26, ал.1 от НК.

По време на разследването е станало ясно, че първата кражба е извършена на 10.10.2016 г. Тогава тримата братя се сговорили да извършат кражба в произволно избрана къща, намираща се в село Бояджик. В избрания имот проникнали, след като Господин И. разбил метална врата, посредством използване на кирка. Тримата подсъдими влезли в жилището и отнели хранителни продукти, алкохол, инструменти и пособия, пари и скъпоценности, всичко на обща стойност 15 139 лева. Втората кражба е извършена в село Савино на 29.10.2016 г. Подсъдимите проникнали в къща, която набелязали предварително. За целта разбили катинар, с който била заключена входната врата. Отнели техника, хранителни продукти и препарати, всичко на обща стойност 1683 лева. Вещите били пренасяни с помощта на каруца. Подсъдимите били задържани от полицейските служители, след като голяма част от откраднатото било открито в домовете, които обитавали.

Наказанията трябва да бъдат изтърпени при първоначален строг режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).