По едно дете загива всяка седмица на пътя

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:03 / 01.06.2017
1622
По едно дете загива всяка седмица на пътя. Това става ясно от статистиката на МВР, според която само за миналата година близо 40 деца са загинали при катастрофи. Заради това от вътрешното ведомство вече обмисляли мерки за безопасност в района на училищата както и повишаването на културата на хлапетата в клас. За целта се предвиждат по-интензивни часове по пътна безопасност, съобщи вътрешния министър Валентин Радев. До 2020 г. МВР си поставило за цел броят на жертвите да се намали двойно.

Тази година загиналите са вече 219, като цяло се отчита спад. Главният секретар на МВР Младен Маринов призна, че все още ведомството има проблем със събирането на глоби.

Ведомството предприема нови мерки срещу шофьорите, които не са си платили глобите. На част от тях ще бъдат вземани книжките, докато не ги платят. Нужна е и законова промяна, като според Маринов е добре на всички, които не са платили глобите си да бъдат отказвани други административни услуги, докато не ги платят.

Тестват се информационните връзки между системите на МВР и НАП, за да се направи справка при спирането на всеки на пътя дали дължи глоби.

Източник: Монитор


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).