Почина ключов свидетел по делото срещу д-р Димитров, убил Плъха

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
12:35 / 10.03.2021
1024
Почина ключов свидетел по делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на крадеца Жоро Джевизов – Плъха, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това е лелята на д-р Димитров - Цветанка Тодорова. Оказа се, че жената, която страдаше от онкологично заболяване, е починала на 4 февруари 2021 година. Съдебният състав обяви, че тя ще бъде заличена като свидетел.

Други двама от свидетелите също не се явиха днес, но поради болест. Единият е в болница, а другият в къщи, с висока температура. Те трябва да представят болнични листове в съда.

Не дойде и свидетелка откъм страната на жертвата – Надежда Стоянова, която не е редовно призована, тъй като не е била открита на посочения адрес – Кризисен център за майки с деца в Пловдив. Тя не е посочила друг адрес.

Въпреки това бе даден ход на делото, на което се разпитват следователи и криминалисти – от 2 РУ на МВР и от 4 РУ в Пловдив. Инспектор Асен Толсузов от 2 РУ обясни, че почти цялото управление са били на местопрестъплението, в деня, в който бе открит трупа на Жоро – Плъха. Той поиска от съда да бъдат прочетени показанията му от деня, в който са ги снели от него през 2018 година, тъй като днес вече трудно си спомня подробностите. Но съдията отказа и настоя да говори само това, което си спомня. Чак след това показанията му бяха прочетени.

Криминалистът подчерта, че по време на разпита в районното управление, където е бил извикан, д-р Димитров е казал, че само предполага, че е извършил убийство. Не е бил ситурен в това, тъй като не го е видял. Но пък е признал за незаконно притежавания пистолет и за това, че се е опитал да прикрие следите от стрелбата. Иван Димитров е стрелял, но не е бил сигурен, че е улучил крадеца, проникнал с взлом в гаража му. Но въпреки това се е уплашил и е изхвърлил пистолета си в казан, където по-късно не е бил открит и освен това е заличил следите по ръцете си с дезинфектант.

Инспектор Асен Толсузов разказа още, че д-р Димитров е показал следите от нож по крака си, получени при спречкването си с Жоро Джевизов, докато се е опитал да му попречи да излезе от гаража му.

Инспекторът свидетел каза още, че пострадалият е имал и други подобни криминални прояви, като в друг такъв случай собственикът на къщата също е пострадал от него при опита си да го залови.

Това е било установено от справките в архива на МВР. На делото днес отново присъстват родителите на убития, които са конституирани като частни обвинители, както и още близки на жертвата от квартала.

Виж коментарите (0)

Още по темата (73):
26.03.2024 Оправдаха д-р Димитров, който уби крадеца Жоро Плъха
16.10.2023 Вещи лица говорят за случая с убития в Пловдив Плъх
14.12.2022 ВКС върна делото за убийството на Жоро Плъха
10.03.2022 Вижте новата присъда на д-р Димитров за убийството на Жоро Плъха
11.12.2021 Правят допълнителна балистична експертиза по делото на д-р Димитров, убил крадец в дома си
30.11.2021 Ужас! Д-р Димитров и жена му се прибрали в 22.00 ч. и разбрали, че има
крадец
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).