Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Почина проф. Нансен Бехар
Автор: Екип Burgas24.bg 16:54 / 17.01.2022Коментари (4)667
© iStock
На 81-годишна възраст почина авторитетният български учен проф. д.и.н. Нансен Бехар.

Проф. д.и.н. Нансен Бехар е роден на 17 април 1940 г. в гр. Стара Загора. Той е професор по международни икономически отношения и доктор на икономическите науки. Автор е на научни монографии, статии и студии по проблемите на икономиката, икономическите теории и националната сигурност, публикувани на 9 езика. Проф. Нансен Бехар е бил директор на Института за социални анализи към БАН, ръководител на катедра икономика в Софийския университет и преподавател в УНСС. Участвал е като ръководител и член на международни проекти – по естествените ресурси към ООН, икономическата сигурност на Балканите към фондация "Форд“, по етническите конфликти и икономиката към НАТО и др.

През 1992 година проф. Бехар основава първия частен изследователски институт - Института за социални и политически анализи. Проф. Нансен Бехар е народен представител в 38-ото Народно събрание, зам. председател на Комисията за национална сигурност, член на Парламентарната делегация в Европейския парламент. Членува в Пьогушкото движение на учените, основано от Айнщайн и Ръсел, както и на международни асоциации по политически науки и на международни редколегии. Проф. Нансен Бехар е бил заместник-председател на Президиума на Висшата атестационна комисия, член на Икономическия и социален съвет на Република България и на Европейския икономически и социален комитет. Проф. д.и.к. Нансен Бехар е постоянен член на движението на учените за сигурност и глобални проблеми на Европейския съюз.

Проф. д.и.к. Нансен Бехар е носител на орден "Кирил и Методий“ I степен, на Златния знак на БАН, както и на редица международни награди и отличия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Евреи – съветници на Тодор Живков и идеолози на БКП: Нико Яхиел, Робърт Максуел, Леон Фабрикант, Исак паси, Валери Таджер, Валери Натан, Жак Натан Примо, Барух Шамлиев, Нансен Бехар, Андрей Луканов.
0
 
 
Нансен Бехар – ст.н.с.; член на БКП, идеолог на комунистите. “независим” депутат в XXXVIII Народно събрание, с подкрепата на БСП (2000 г.); един на съавторите на писмото до еврейския кнесет за сваляне плочите на Цар Борис III; провокатор; “пета колона”; комунист - гадняр (скрит глобалист)
+1
 
 
Комисията по досиетата ще представи тритомника "ДС И Българската икономика 1944-1991" на 19 януари.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Борба за влияние в Близкия Изток
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: