Почитаме паметта на загиналите по пътищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:10 / 14.11.2015
634
На 15 ноември 2015 г. в целия свят ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия и почетена паметта на хилядите хора, загинали при пътни злополуки. 

Българският Червен кръст, ГД "Национална полиция"-МВР, Държавно обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Българската асоциация на пострадали при катастрофи, Съюзът на българските автомобилисти, с подкрепата на Българската православна църква, организират на 15 ноември 2015 г. (неделя):

• от 10.30 ч. в Храм-паметник "Александър Невски" възпоменателна панихида в памет на жертвите от катастрофи и молебен за здраве на живите.

• от 11.30 ч. на паркинга пред Храма инсталация на автомобили със специално предназначение: линейка, такси, катафалка, автомобили на полицията, на пътна помощ, на Drink & Drive, с което ще бъде визуализиран призивът "Ти избираш начина. Бъди отговорен на пътя!". Смисълът е, че всеки сам "решава" чрез поведението си като водач и пешеходец кой автомобил ще "избере" да го вози. На място ще се проведе брифинг за причините за "войната по пътищата" и за невинните й жертви.

• Едноседмична кръводарителска акция (15-21 ноември 2015 г.) в Центъра по кръводаряване на Военномедицинска академия. Гражданите, желаещи да помогнат за спасяването на човешки живот, могат да дарят кръв.

На 15 ноември нека почетем паметта на загиналите при пътни злополуки, да обединим усилия за намаляване на жертвите и да направим нашите пътища по-безопасни за всички.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Прогноза: Още по-високи цени на златото и среброто през следващит...
Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забр...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Съседка на семейството, което пострада при катастрофата с автомоб...
Петима са задържани у нас за злоупотреба с еврофондове
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).