"Подкрепа" настоя за увеличение на заплати

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
15:00 / 10.06.2021
629
КТ "Подкрепа" настоява да бъде увеличена ниската сега средна работна заплата на предприятието ВЕЦ, като твърди, че се създават предпоставки за дискриминация в сектора спрямо заплатите в другите дружества и предвид спецификата на работа – под земята и не безопасни и здравословни условия на труд, както и предвид статута на ВЕЦ, свързана с националната и енергийна сигурност в страната. 

От синдиката настояват в рамките на 3 дни да започнат преговори между принципала и синдикатите за увеличение на работната заплата в предприятието, съобщи за Burgas24.bg Атанас Кръстев, председател на "Подкрепа". Според него е крайно несправедливо да се увеличават заплатите на държавните служители до 20%, а да се замразяват заплатите на едно печелившо дружество.

По данни от синдиката досега не са предприети никакви действия за разрешаване на проблема. Последното споразумение за увеличение размера на трудовите възнаграждения е от 2017 година.

До този момент са изпратени две писма до ръководството на НЕК с искане на преговори за нови нива на заплащане, без да има развитие по тях.

От синдикат “Подкрепа" предупреждават, че се нагнетява напрежение, което би могло да прерасне в колективен трудов спор. Също така се инициира и подписка с искане на оставката на изпълнителния директор на НЕК Йончев, както и на директора на БЕХ Валентин Николов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).