Погнаха кмета на Бродилово за варварския обичай "тричане"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:26 / 12.03.2013
1432
НПО "Зелен фар", Animal-SOS 2012, Немско-българска мисия за защита на животните "Феникс" и др. изпратиха отворено писмо до кмета на с. Бродилово, относно варварския обичай "тричане". Ето какво се казва в писмото:

С настоящото писмо Ви уведомяваме за реакцията на голяма част от българското население по повод желанието ви да отстоявате незаконния си обичай, наречен "тричане".
За жалост, не следите интернационалните реакции, отразени чрез интернет миналата година в почти всички европейски страни като Швеция, Холандия, Норвегия, Австрия, Германия и дори САЩ. Възмущението и отвращението на цивилизования свят не са от полза за добрия имидж на България и в никакъв случай не са положителна реклама за вашето село.
Прогресивно мислещите българи не са съгласни страната им да бъде опетнена от незапознати със закона и отказващи да следват цивилизованото еволюиране на обществото шепа индивиди.

Целенасоченото възпитание на децата и подрастващото население в жестокост към животни е криминално. Доказано е, че това отношение много често ескалира в престъпно и жестоко отношение към хората.

Дали вие, поддръжниците на тази т.нар. традиция, която даже не е и от български произход, а е внесена от Турция по мнението на утвърдени историци, съзнавате последствията, които би имала една негативна реакция, предвид кандидатурата на страната ни за Шенген, устоявана с много политически усилия?

Ако всичко това не задейства здрав разум и гражданска съвест у вас, припомняме ви че обичая е забранен от Наказателния кодекс, чл. 325 и чл. 326, гласуван на 13.04.2011 г.

Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
20.02.2015 Опитват да стопират и тайното тричане на кучета в Странджа
23.02.2012 Готвят мирен поход срещу варварския обичай "тричане"
09.03.2011 Анонимни заплахи за кмета на Царево, заради обичая "Тричане"
09.03.2011 Бургаски етнолог: Обичаят "Тричане" може да бъде омекотен
Още новини от Национални новини:
Нещо ужасно се случи на Аладжа манастир
Министърът на икономиката: Стимулираме инвестиции във високотехно...
Почина един от най-големите наши ландшафтни архитекти
Големи измами в интернет, шестцифрени суми са източени от картите...
Бизнесът очаква готови кадри в туризма, а най-правилният подход е...
Биоенерготерапев: Всички здравословни проблеми у човека идват от ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).