Полицай иска синдикат на служители от МВР с различна сексуална ориентация

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
14:50 / 15.05.2022
724
Синдикат на служителите на МВР за равенство и интеграция. Това е нова организация, която Петромир Генчев се опитва да учреди. Идеята е тя да защитава правата на хората с различна сексуална ориентация в системата на МВР.

Генчев работи като патрулен полицай във Враца.

"Аз съм бисексуален мъж със своето минало и понастоящем съм семеен с две деца. Не смятам, че миналото на който и да е човек трябва да бъде обект на обществено внимание и да те мразят заради това какъв си", каза в предаването "Тази сутрин" полицаят от Враца.

Той е изпратил писмо до ръководството на МВР с предложение за създаването на новия синдикат преди няколко месеца. Все още няма отговор.

"Още никой не иска да се видим, да седнем и да започне разговор по темата. Това е показателно, че има проблем. В писмото като цяло представяме синдикати и неговите цели. Говорим открито за проблемите с дискриминация в системата на МВР", обясни Генчев.

По думите му темата за различната сексуална ориентация сред работещите в МВР е табу. Към момента желание за членство в синдиката са заявили 7 души, които са хетеросексуални мъже, толерантни към различните. 

Генчев не знае колко точно са хората с различна сексуална ориентация в системата на МВР, но се надява, че много служители ще се присъединят към организацията. Той предупреди, че ще се обърне към съда и ще напомни за еврпоейските директиви и международните договори, които България е подписала.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).