Полицаи посетиха голия събор в Родопите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:58 / 09.08.2022
651
След серия от публикации в Plovdiv24.bg за мероприятие в Родопите край село Осиково, сега даваме думата на ОД МВР Смолян. Ето какво обясниха от полицията:

"Извършена е проверка по постъпил сигнал на телефон 112 на 06.08.2022 г. в 11.20 часа, в който се съобщава, че участниците в провеждащия се "Рейнбоу събор“ в местността "Големи поляни“, землище на село Осиково, община Девин "са се самонастанили в частни имоти без разрешение на собствениците и че всички са наркомани и 70% от тях ходят голи“.

От изготвена докладна записка на районния полицейски служител става ясно, че при извършена съвместна проверка с директора на ТП ДГС – Михалково и служител на РСПБЗН-Девин на посоченото място е установено, че има поставени 5-6 палатки, които според думите на секретаря на село Осиково са разположени на общински земи, а не в частни имоти.

Твърдението в сигнала, че 70% от участниците ходят голи не отговаря на истината. Към момента на проверката, намиращите се на мястото около 30 човека са леко облечени с дрехи подходящи за летните атмосферни условния.

При обиколката в района е установен контакт с една от организаторките на събитието, от проведения разговор става ясно, че съборът ще се проведе до края на месец август, участие ще вземат около 300-400 човека от цяла Европа, като присъствието ще им е на ротационен принцип – едни идват, други си тръгват.

На въпрос дали участниците в събора употребяват наркотици, организаторката отговаря, че всички присъстващи на събитието водят здравословен начин на живот и употребяват само естествени природни продукти, като не консумират месо, и не употребяват алкохол и наркотици.

Организаторката е учудена, че е подаден сигнал, че участниците влизат в частен имот без съгласие на собственика, тя заявява, че още преди да се настанят в района са провели разговор с жалбоподателя и тогава той нямал нищо против да ползват чешмата и изграденото барбекю в имота му. Уверява, че още същия ден ще уведоми участниците да не влизат в оградения имот, както и ще поставят указателни табели, че е частна собственост и влизането е забранено.

Служителите от РСПБЗН и ТП“ДГС“-Михалково са направили предписание на участниците за спазване на мерки за безопасност при палене на огън на открито. Получено е и уверение, че последните дни от пребиваването в местността всички участници ще се включат и ще направят основно почистване на целия район, който са ползвали.

От извършената проверка не е установено да има разположени палатки и настанени участници както в имота на гражданина подал сигнал, така и на ливадите в близост до неговата каравана. При проведените беседи с участниците и от тяхното поведение не се установени признаци същите да са употребили алкохол, наркотици и други упойващи вещества.

Не са извършени проверки с технически средства за употреба на наркотични вещества, тъй като участниците не управляват МПС. Служители на ТП ДГС- Михалково извършват ежедневно сутрин и вечер проверки в района на събора и до момента не са съобщили за извършени нарушения или престъпления от участниците в събора".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
21.08.2022 Инцидентите от хипи събора в Родопите продължават: Глутница кучета нападнали и нахапали няколко души
07.08.2022 Участничка в сбирката в Родопите обясни за голите хора и добави: Не ползваме сапун, алкохолът и месото са забранени!
06.08.2022 Кметът на родопското село: Ходят голи, но не всички. Кротки са. То и на морето има голи
Още новини от Национални новини:
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!
Младите българи в чужбина искат да се върнат обратно у нас
Никола Минчев: Тръгваме с амбиции за широко представителство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).