Полицаи, пожарникари и надзиратели излизат на протест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:56 / 12.06.2015
711
Полицаи, пожарникари и надзиратели излизат на протест. Служителите в сектора за сигурност ще се съберат в 17.00 ч. в градинката на храма "Св. Седмочисленици" в София - непосредствено до сградата на МВР. За 18.00 часа е предвидено шествие до Народното събрание и обратно.

За протестни действия се заговори преди месец, след представянето на пенсионната реформа. Тогава униформените обявиха, че не са съгласни с някои от предлаганите от социалния министър промени в условията за пенсиониране.

Полицаите недоволстват срещу увеличаването на възрастта за пенсиониране в сектор "Сигурност", условията на труд и специализираната операция на турската граница.

Протестът на служителите в сектора за сигурност ще бъде най-масовият, който се е провеждал досега и ще се включат хора от всички градове на страната. Това заяви преди дни в ефира на Дарик Борислав Мазнев, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР. По думите му демонстрациите ще бъдат доста шумни.

Освен митинг пред Министерството на вътрешните работи ще има и палатков лагер пред Народното събрание. Организираните събития ще продължават до края на седмицата. Осигурен е и транспорт до София, за да могат в протеста да се включат и униформени от различни краища на страната.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Държавните университети затварят врати, ето кога
Новости има при бюлетините, а гласуването на машина е по познатия...
Добра новина за инфлацията, кредитите и лихвите в България
Отбелязваме Международния ден на семейството
Честваме паметта на монах, който е приел ангелски образ
8 области са в жълто и предупредени за опасно време днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).