Полицаи се простиха със своя верен приятел и помощник Вихрен

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
14:07 / 17.09.2019
946
След дългогодишна служба в отдел "Наркотици“ при ГДБОП почина специализираното служебно куче Вихрен, обучено за откриване на наркотични вещества, съобщиха от МВР. Кучето е служител в отдела от 12 години. С негово участие при проведените множество специализирани операции са разкрити и задържани големи количества наркотици.

През всички тези години Вихрен е използван за операции, осъществени не само от отдел "Наркотици“ при ГДБОП, но и от други структури на МВР, включително Агенция Митници и Военна полиция. Загубата на служебното куче Вихрен е голяма, тъй като благодарение на уменията му за откриване на наркотици, голяма част от операциите са доведени до успешен край, за което е награждаван многократно.

Вихрен беше не само отличен служител, но и добър приятел на служителите от отдел "Наркотици“ при ГДБОП, казват от вътрешното министерство. В системата на МВР продължават да работят над 500 полицейски кучета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).