Полицаи връчиха "разпореждане" след публикация за протестите във "Фейсбук"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
20:13 / 15.11.2018
2364
Гражданин беше посетен от полицията след публикация за протестите във "Фейсбук". Случаят предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи.

Вчера униформен от Самоков  посещават къщата на 19-годишния Ангел Христов в село Маджаре. Причината – подтиквал към бунт на протестите. Майка му снима с телефон връчването на т.нар. "разпореждане".  Според Ангел, поводът за полицейското внимание е, че споделил публикация за протестите във "Фейсбук" групата "Забелязано в Самоков".

"Аз си седя вкъщи и ми идва разпореждане, че едва ли не съм бунтовник, че съм бил организатор на протеста в Самоков, което не е истина", каза Ангел Христов за бТВ. "Страшно много се възмутих. Не може човек да не може да си споделя мнението в България", каза Анита Христова, майка на Ангел.

"Получихме и проверихме информацията по съответния ред. Смисълът му е превантивен, да се предотвратят евентуални бъдещи нарушения на обществения ред и престъпления", коментира гл. инсп. Васил Попов, директор на РУ – Самков.

Ангел посочва, че не е ходил на протести до сега, но е бил посещаван от полицията и друг път. Освен младежът, същото предупреждение са получили и други четирима от района на Самоков.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).